H κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, εν μέσω της επέλασης του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα, βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Το Tvxs.gr με καθημερινά  ρεπορτάζ, μαρτυρίες και συνεντεύξεις αναδεικνύει και καταγράφει τα όσα συμβαίνουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Χωρίς φόβο και πάθος, με στόχο την βελτίωση της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς και της αναβάθμισης του συστήματος Υγείας.  

Ads

Με την δημοσιογραφική πρόσβαση στα νοσοκομεία να είναι περιορισμένη, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της πλήρους απαγόρευσης στις κλινικές covid, είναι σημαντική η συνεισφορά των αναγνωστών του Tvxs για την καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας, των προβλημάτων αλλά και προσωπικών ιστοριών. 

Μπορείτε να στείλετε τις δικές σας μαρτυρίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία στο [email protected] ή και στις σελίδες των social media του tvxs.gr με μήνυμα στο Facebook και στο Instagram. To tvxs.gr από την πλευρά του εγγυάται την διασφάλιση του απορρήτου των στοιχείων των καταγγελλόντων, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Ενδεικτικά υπενθυμίζεται η συγκλονιστική μαρτυρία της κόρης ηλικιωμένου που κατέληξε αβοήθητος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Το Tvxs.gr παρουσίασε τη συνέντευξη της Βιβής Παπαδοπούλου στη Δώρα Αυγέρη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ιστοριών «Άνθρωποι», αναδεικνύοντας μέσα από την ιστορία του πατέρα της Λάζαρου Παπαδόπουλου το τι πραγματικά συνέβη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020. Το χρονικό ενός εγκλήματος και μιας τραγωδίας, που περιμένει την κάθαρση. 

Εκτός από τις μαρτυρίες συγγενών και ασθενών, κρίσιμες είναι και οι μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι δίνουν άνιση μάχη καθημερινά στα νοσοκομεία και επεσήμαναν με εμφατικό τρόπο το αδιέξοδο του εθνικού συστήματος υγείας, κάνοντας παράλληλα αγωνιώδη έκκληση για άμεση και ουσιαστική ενίσχυσή του προκειμένου να σωθούν ζωές ασθενών.

Ads

Ακολουθούν ορισμένες από τις μαρτυρίες συγγενών, ασθενών και νοσοκομειακών: