Η δραματική έλλειψη κλινών και ΜΕΘ Covid-19 αναδεικνύεται σε όλη την τραγικότητά της η αναφορά γιατρών του νοσοκομείου «Σωτηρία», ότι αναγκάζονται να δίνουν σε ασθενείς – που βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση – οξυγόνο και να τους στέλνουν… σπίτι.

Ads

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κενά σε ΜΕΘ, αλλά έχουμε 20 κενά για νοσηλείες, ίσως υπάρχει ένα παραθυράκι αισιοδοξίας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Open, η Χριστίνα Θεοχάρη, ειδικευόμενη παθολόγος και πρόσθεσε: «Σε περιπτώσεις που οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί και έχουν τις προϋποθέσεις να πάνε σπίτι, τους δίνουμε οξυγόνο για το σπίτι, υποστήριξη με οξυγονοθεραπεία. Άλλες φορές δεν θα γινόταν, θα παρατεινόταν η νοσηλεία τους για 2-3 ημέρες και θα λάμβαναν το οξυγόνο στο νοσοκομείο… τώρα παίρνουν συμπυκνωτή στο σπίτι και κάνουν οξυγονοθεραπεία για μία εβδομάδα περίπου, ή όσο χρειάζεται», καθώς «δεχόμαστε τεράστια πίεση για να νοσηλεύσουμε ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη για νοσηλεία».

«Αναγκαζόμαστε και κάνουμε 4 με 5 εξιτήρια την ημέρα, διότι δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις για εισαγωγές. Αναγκαστικά, κάποιοι πρέπει να βγουν» επισήμανε.