Μια μέρα μετά τη δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη,  το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ενέκρινε την προαγωγή της Ελένης Ράικου στον βαθμό του αντιεισαγγελέα Εφετών.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιουνίου, η διαδικασία κρίσης των Εισαγγελέων είχε διακοπεί στο όνομα της Ράικου καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλειοψηφία των μελών του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου δεν θα ενέκρινε την προαγωγή της.

Η Ελένη Ράικου ήταν μεταξύ των εισαγγελέων που κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τους όψιμους ισχυρισμούς στους οποίους στηρίχθηκε μεταξύ άλλων η παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η κατάθεση Ράικου αποτέλεσε και ένα από τα βασικά νομικά επιχειρήματα που οδήγησαν τον έναν από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στην κρίση περί ενοχής της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εις βάρος της Ελένης Ράικου (αλλά και του Γιάννη Αγγγελή) έχει παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της ψευδορκίας στην υπόθεση της Novartis, με βάση το πόρισμα του Λ. Σοφουλάκη. Παράλληλα υπάρχει και προσωπική εμπλοκή καθώς υπάρχουν στοιχεία για κατάθεση εμβασμάτων από τη Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρεί με τον γιατρό σύζυγό της και μάλιστα η ίδια γνώριζε για τις εν λόγω καταθέσεις. 

Ads

Διαβάστε επίσης: