Διαψεύδει η Εισαγγελέας Ελένη Ράικου τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον σύζυγό της – γιατρό σε στρατιωτικό νοσοκομείο – να εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis. Η κυρία Ράικου υποστηρίζει πως ο σύζυγός της δεν συνταγογραφούσε φάρμακα της Novartis και το ποσό που βρέθηκε στον κοινό λογαριασμό ήταν μικρό και αφορούσε  ομαδική ερευνητική εργασία γιατρών και η καταβολή έγινε άπαξ. Διαρρέει δε πως θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τα δημοσιεύματα.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εν εξελίξει έρευνα για τη Novartis, τις οποίες δημοσίευσε η «Νέα Σελίδα», τα χρήματα εμφανίστηκαν στην πορεία εμβασμάτων του τροφοδότη λογαριασμού της Novartis, ενώ σημαντικά στοιχεία προέκυψαν και από τις εφόδους των εισαγγελέων στα γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι. Ο κοινός λογαριασμός του ζευγαριού φέρεται να ανοίχτηκε στο εξωτερικό και εξετάζεται εάν δηλώθηκε από τη σύζυγο στο «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το επίμαχο διάστημα. Έτσι η πρώην δικαστικός, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, κινδυνεύει να ελεγχθεί και για ανακρίβειες στις δηλώσεις «πόθεν έσχες», που κατέθετε από το 2010.

Σχετικά με τον γιατρό σύζυγό της, η εφημερίδα «Νέα Σελίδα» αναφέρει πως στη δικογραφία υπάρχει, μεταξύ άλλων, και ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να διαφημίζει εμμέσως σκευάσματα της Novartis στην τηλεόραση. Στο βίντεο φαίνεται ότι μεσολαβεί η παρέμβαση προσώπου που είχε σχέση με την επικοινωνία και το οποίο συστηματικά προωθούσε σκευάσματα της εταιρείας, διοργανώνοντας είτε ιατρικά πάνελ, είτε συζητήσεις, για τις οποίες, βέβαια, δημοσιογράφοι, εταιρείες επικοινωνίας και τηλεοπτικοί σταθμοί, πληρώνονταν αδρά.

Για την υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, φέρεται να έχει ενημερωθεί από το Πάσχα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία λόγω της σοβαρότητας του θέματος την ανέθεσε σε αντιεισαγγελέα και πλέον ο φάκελος έχει στραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να δοθεί η εντολή για άσκηση διώξεων με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ads

Πάντως από την πλευρά της Ελένης Ράικου αναφέρεται πως ο σύζυγός της δεν συνταγογραφεί φάρμακα της Novartis και το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ, που δόθηκαν από την εταιρεία για ομαδική ερευνητική εργασία γιατρών  το 2009. Παραδέχεται πως το εν λόγω ποσό  εμβάστηκε σε λογαριασμό, που έχει από κοινού με τον σύζυγό της και υποστηρίζει πως η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε και έως σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ο σύζυγός της.