Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε σχέση με τη συσκότιση του σκανδάλου της Novartis και την αντιστροφή των ρόλων μεταξύ ελεγχόμενων και κατηγόρων. 

Ads

Μια μέρα μετά την παραπομπή Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ακολούθησε η Δίωξη σε βάρος της Εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη με βάση το ένα από τα δύο πορίσματα των Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου ενώ, μια μέρα μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κριθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η προαγωγή της Ελένης Ράικου. 

Μάλιστα, όπως έχει επισημανθεί στο παρελθόν, για να συμβεί είχε προηγηθεί ένα άλλο “δικαστικό” σκάνδαλο τον Ιούνιο, όταν η διαδικασία κρίσης των Εισαγγελέων είχε διακοπεί στο όνομα της Ράικου καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλειοψηφία των μελών του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου δεν θα ενέκρινε την προαγωγή της σε Αντιεισαγγελέα Εφετών. 

Εισηγητής ο Αγγελής;

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, φέρεται ότι ο Συμβούλιο συνέρχεται εκ νέου για να κρίνει τη Ράικου και τους 4 συναδέλφους της που ακολουθούσαν στη λίστα και μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εισηγητής θα είναι ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής !

Ads

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, με τις μεθοδεύσεις τον τελευταίων ημερών στην Εισαγγελέα που ερευνά στο σκάνδαλο Novartis ασκήθηκε δίωξη ενώ η Εισαγγελέας που συνέβαλε στη συσκότιση του σκανδάλου και εμπλέκεται προσωπικά με εμβάσματα της Novartis σε λογαριασμό της, αναμένεται να προαχθεί. Ράικου και Αγγελής, άλλωστε, είναι οι δύο εισαγγελείς που με τις “όψιμες” καταθέσεις τους, αποτέλεσαν τους βασικούς μάρτυρες  του σεναρίου της “σκευωρίας” και της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σε βάρος και των δύο έχει παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της ψευδορκίας στην υπόθεση της Novartis, με βάση το πόρισμα του Λ. Σοφουλάκη.