Σεπτέμβριος… μία νέα κινηματογραφική σεζόν βρίσκεται προ των πυλών και εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τις ταινίες που ξεχώρισαν και οι οποίες προβλήθηκαν στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, μέχρι και την Πέμπτη 27 Αυγούστου του 2015. Ένα αφιέρωμα, σε χαρακτηριστικές δημιουργίες που μας κέρδισαν και που τις βιώσαμε την κάθε μία ξεχωριστά, έχοντας ως κοινό γνώμονα, την αγάπη για την Έβδομη Τέχνη.

Ads

Ταινίες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ, που ίσως να περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, βραβευμένες αλλά και μη, εμπορικές επιτυχίες ή όχι, ανεξάρτητες παραγωγές κ.ά. Όλες παρελαύνουν κάθε μία ξεχωριστά, από το συνοπτικό κινηματογραφικό μας αφιέρωμα που ακολουθεί και που περιλαμβάνει τις δέκα πιο όμορφες δημιουργίες που απολαύσαμε μέχρι στιγμής το 2015 στην μεγάλη οθόνη.

10. «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» (Mad Max: Fury Road – 2015) του Τζορτζ Μίλερ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 14 Μαΐου
Διανομή: Tanweer

image

Ads

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max (Τομ Χάρντι) πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρεις να επιβιώσεις, είναι να περιπλανιέσαι μόνος σου. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σ’ ένα Πολεμικό Καραβάνι και την οποία καθοδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa (Σαρλίζ Θερόν). Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne), από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει…

To blockbuster της χρονιάς, με εντυπωσιακά οπτικά εφέ, που σε εισάγουν ιδανικά στον κόσμο του Πολεμιστή του Δρόμου, Μαξ Ροκατάνσκι. Τριάντα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ, δημιουργός του μετά-αποκαλυπτικού genre και ιθύνων νους του θρυλικού franchise «Mad Max», επιστρέφει. Στον ομώνυμο ρόλο του Mad Max θα δούμε αυτή τη φορά τον Τομ Χάρντι («The Dark Knight Rises»), με την βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θέρον («Monster», «Prometheus») να πρωταγωνιστεί ως η Furiosa. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης, ο Νίκολας Χουλτ («X-Men: Days of Future Past») ως ο Νυξ, ο Χιου Κέις-Μπερν («Mad Max», «Sleeping Beauty») ως ο Immortan Joe και ο Νέιθαν Τζόουνς ως ο Ρίκτους Ερέκτους.

Διαβάστε επίσης:
Mad Max: Η επιστροφή μιας Cult ταινίας

09. «Τα Κορίτσια» (Bande de Filles / Girlhood – 2014) της Σελίν Σιαμά
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 16 Απριλίου
Διανομή: Weird Wave

image

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, τις αδιέξοδες προοπτικές του σχολείου και τον «νόμο» που έχουν επιβάλει τα αγόρια στη γειτονιά, η Μαριέμ (Καριτζά Τουρέ – Karidja Touré) ξεκινά μια νέα ζωή μετά τη συνάντηση της με μια ομάδα από τρία κορίτσια με ελεύθερο πνεύμα. Αλλάζει το όνομά της, κώδικα ντυσίματος και παρατάει το σχολείο για να γίνει αποδεκτή στη συμμορία. Ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα τον δρόμο για την ελευθερία της. Ένας δρόμος όμως, που θα την οδηγήσει έξω από το γκέτο και σε επικίνδυνα μονοπάτια…

Η Σελίν Σιαμά, τρία χρόνια μετά το υπέροχο φιλμ «Αγοροκόριτσο» (Tomboy – 2011) επιστρέφει με τη νέα της δημιουργία: «Τα Κορίτσια» (Bande de Filles / Girlhood – 2014). Αυτή τη φορά, η Γαλλίδα σκηνοθέτης ασχολείται με τη συγκρότηση της γυναικείας ταυτότητας μέσα σ’ ένα ασφυκτικό πλαίσιο κοινωνικής πίεσης, περιορισμών και ταμπού. Κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσισμός και bullying, είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα, τα οποία πραγματεύεται με ευαισθησία και ρεαλισμό η καλλιτέχνης, βασιζόμενη σ’ ένα υπέροχο καστ που απαρτίζεται από ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Διαβάστε επίσης:
Θαρραλέα «Κορίτσια» αντιμέτωπα με ρατσισμό και bullying

08. «Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα» (A Girl Walks Home Alone at Night – 2014) της Άνα Λίλι Αμιρπούρ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου
Διανομή: Odeon

image

Περίεργα πράγματα πρόκειται να συμβούν σύντομα στην «Κακιά Πόλη». Πρόκειται για μία Ιρανική πόλη-φάντασμα που φιλοξενεί πόρνες, τοξικομανείς, μαστροπούς, παράξενα πλάσματα της νύχτας και άλλες βασανισμένες ψυχές. Ένα ιδιότυπο προπύργιο διαστροφής και απελπισίας. Εκεί, στα βάθη της Μέκκας της αμαρτίας κατοικεί κι ένα μοναχικό βαμπίρ (το ερμηνεύει υπέροχα η Σίλα Βαντ – Sheila Vand).

Το φιλμ «Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα» (A Girl Walks Home Alone at Night), αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους δημιουργία της Ιρανής σκηνοθέτιδας Άνα Λίλι Αμιρπούρ. Μία πρωτότυπη σύνθεση, αλλά κι ένας αρμονικός συνδυασμός διαφορετικών κινηματοραφικών ειδών – από το γουέστερν, μέχρι τις ταινίες τρόμου – ο οποίος αποδίδεται ιδανικά σε ασπρόμαυρο φόντο, υπό τους ήχους ενός προσεγμένου μουσικού σκορ.

Διαβάστε επίσης:
«Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα»

07. «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα» (Adieu au langage / Goodbye to Language – 2014) του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 28 Μαίου
Διανομή: Weird Wave

image

Μια παντρεμένη γυναίκα κι ένας ανύπαντρος άντρας συναντιούνται. Αγαπιούνται, τσακώνονται, διαφωνούν έντονα. Ένας αδέσποτος σκύλος κάνει βόλτα και περιπλανιέται ανάμεσα στην πόλη και στην εξοχή. Οι εποχές περνούν. Ο άντρας κι η γυναίκα συναντιούνται ξανά. Ο σκύλος βρίσκεται ακόμα ανάμεσά τους. Ο άλλος είναι μέσα στον έναν, ο ένας μέσα στον άλλον κι είναι τρεις.

Τέσσερα χρόνια μετά το «Film socialisme» (2010), ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα» (Adieu au langage / Goodbye to Language – 2014), το οποίο προβάλλεται τόσο σε 2D όσο και σε 3D φορμάτ. Ο εμβληματικός καλλιτέχνης μας συστήνει το νέο του έργο, που αποτελεί κατά βάση ένα ιδιόμορφο πείραμα στον χώρο της Έβδομης Τέχνης. Ένα φιλμικό μυστήριο, το οποίο αποδομεί τους κανόνες και επανεξετάσει τους κώδικες της κινηματογραφικής γλώσσας, όπως μόνο ο πατέρας της Νουβέλ Βαγκ, γνωρίζει τόσο καλά να διαμορφώνει.

Διαβάστε επίσης:
Νουβέλ Βαγκ: Όταν η 7η Τέχνη γύρισε σελίδα
Ζαν-Λυκ Γκοντάρ: Στο μυαλό μιας κινηματογραφικής ιδιοφυΐας
Ο Γκοντάρ επαναπροσδιορίζει το σινεμά: «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα»

06. «Ο Χορός της Πραγματικότητας» (The Dance of Reality / La danza de la realidad – 2013) του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 23 Απριλίου
Διανομή: Weird Wave

image

Ένα αγόρι γεννιέται το 1929 στην Τοπκαπίλα, μια μικρή παραλιακή πόλη στην άκρη της Χιλιανής ερήμου. Μεγαλώνοντας μέσα σε μια ξεριζωμένη οικογένεια, το αγόρι θα γνωρίσει από νωρίς τη γοητευτική γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και θα επιλέξει να ζήσει ακριβώς εκεί. Το αγόρι το λένε Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι και μεγαλώνοντας θα γίνει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης.

Ύστερα από είκοσι τρία (23) χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση (The Rainbow Thief – 1990), ο 86χρονος πλέον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία. O σκηνοθέτης των cult αριστουργημάτων, όπως το «Santa Sangre» και το «El Topo», καταφέρνει για μία ακόμη φορά να μας μεταφέρει στο μοναδικό κινηματογραφικό του σύμπαν. Ένα ταξίδι στον σουρρεαλιστικό κόσμο, ενός κορυφαίου καλλιτέχνη με οδηγό τον γιο του Μπρόντις Γιοντορόφσκι και με τη συνοδεία ενός υπέροχου μουσικού σκορ. Ένα φιλμ, το οποίο ο ίδιος ο δημιουργός έχει βαφτίσει ως αυτοβιογραφικό, αν και ακροβατεί παροξυσμικά ανάμεσα στην αχαλίνωτη φαντασία και την πεζή πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:
Ο σουρεαλιστικός «Χορός της Πραγματικότητας» του Γιοντορόφσκι
Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι: Η επιστροφή ενός σπουδαίου σκηνοθέτη

05. «Mommy» (2014) του Ξαβιέ Ντολάν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 30 Απριλίου
Διανομή: Weird Wave

image

Ο Στιβ (Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν) είναι ένας έφηβος με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα. Κανένα ίδρυμα δεν τον δέχεται. Ευτυχώς γι’ αυτόν, η μητέρα του (Αν Ντορβάλ) είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Οι δυο τους μετακομίζουν σ’ ένα μεσοαστικό προάστιο, όπου η γειτόνισσά τους Κάικα (Σουζάν Κλεμάν) εντυπωσιάζεται από τη σχέση τους και εμπλέκεται συναισθηματικά.

Το φιλμ «Mommy», είναι η νέα πολυαναμενόμενη ταινία, του Ξαβιέ Ντολάν, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περσινό Φεστιβάλ Καννών. Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου κινηματογράφου επιστρέφει δυναμικά με την πέμπτη μεγάλου μήκους δημιουργία του. Έχοντας στο πλευρό του τις δύο αγαπημένες του πρωταγωνίστριες, Αν Ντορβάλ και Σουζάν Κλεμάν, αλλά και τον εξαιρετικό ταλαντούχο νεαρό ηθοποιό Αντουάν – Ολιβιέ Πιλόν, ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης, εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά, επιστρέφοντας στο αγαπημένο του θέμα και στη σχέση μίας μητέρας με τον ιδιαίτερο γιο της.

Διαβάστε επίσης:
Ο Ξαβιέ Ντολάν εντυπωσιάζει και πάλι: «Mommy»
Συνέντευξη με τον Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν: Ο πρωταγωνιστής του «Mommy»

04. «Το Αλάτι της Γης» (The Salt of the Earth – 2014) του Βιμ Βέντερς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 19 Μαρτίου
Διανομή: Filmtrade

image

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, ο Σαλγκάδο συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σ’ ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.

Τρία χρόνια μετά το υπέροχο ντοκιμαντέρ – με την χρήση της τεχνολογίας του 3D – για τη σπουδαία Γερμανίδα χορογράφο Πίνα Μπάους, ο εμβληματικός Γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς, παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Το Αλάτι της Γης» (The Salt of the Earth), το οποίο συνυπογράφει με τον Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο, που περιγράφει τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου Βραζιλιάνου φωτορεπόρτερ Σεμπαστιάο Σαλγάδο. Μέσα από μαγευτικά πλάνα, το φιλμ συνθέτει ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης υφηλίου, με όλες τις αντιφάσεις της.

Διαβάστε επίσης:
«Το Αλάτι της Γης» δια χειρός του σπουδαίου Βιμ Βέντερς
Συνέντευξη με τον Βιμ Βέντερς

03. «Λεβιάθαν» (Leviathan – 2014) του Αντρέι Ζβιαγκνίτσεφ (Ρωσία)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου
Διανομή: Spentzos και Seven Films

image

Ο Κόλια (Αλεξέι, Σερεμπριάκοφ – Aleksey Serebryakov) ζει σ’ ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα Μπάρεντς στη Βόρειο Ρωσία. Έχει ένα ιδιόκτητο συνεργείο αυτοκινήτων δίπλα στο σπίτι του, όπου ζει με τη νεαρή γυναίκα του, Λίλια (Έλενα Λιάντοβα – Elena Lyadova), και τον γιο του απ’ τον προηγούμενό του γάμο, Ρόμα. Ο Βαντίμ Σελεβγιάτ (Ρομάν Μαντιάνοφ – Roman Madyanov), ο δήμαρχος της πόλης, θέλει να του πάρει την επιχείρηση, το σπίτι και τη γη που κατέχει.

Το «Λεβιάθαν» (Leviathan), αποτελεί την τέταρτη μεγάλου μήκους δημιουργία του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ζβιαγκνίτσεφ. Πρόκειται για μία υπέροχη, όσο και τραγική ιστορία διαπλοκής και διαφθοράς σε μία συντηρητική Ρωσία, με αναγωγές στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και στη ρώσικη λογοτεχνία. Ένα φιλμ που προβλήθηκε πέρσι τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών κι έκτοτε αποτελεί δικαίως, θέμα συζήτησης όπου κι αν παρουσιάστηκε. Το «Λεβιάθαν» είναι μία δεξιοτεχνικά δοσμένη ταινία κοινωνικής κριτικής που θέτει καίρια ερωτήματα για το καθεστώς Πούτιν, αλλά και γενικότερα.

Διαβάστε επίσης:
Μια άλλη όψη της Ρωσίας αποκαλύπτεται στο «Λεβιάθαν»

02. «Birdman» ή (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας) / (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance – 2014) του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου (Η.Π.Α.)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 22 Ιανουαρίου
Διανομή: Odeon

image

Ο Ρίγκαν (Μάικλ Κίτον – Michael Keaton), είναι ένας ηθοποιός που ελπίζει πως με την τελευταία του φιλόδοξη παραγωγή στο Μπρόντουεϊ θα καταφέρει, μεταξύ άλλων, να αναβιώσει την σε πτώση καριέρα του. Κι ενώ αυτή η βαθιά παράτολμη κίνηση φαντάζει τόσο επίφοβη και οριακά ανόητη, ο άλλοτε σπουδαίος και τρανός κινηματογραφικός υπερήρωας τρέφει υψηλές προσδοκίες. Πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό το τελευταίο του εγχείρημα θα αναδείξει το καλλιτεχνικό του ανάστημα και θα τον καθιερώσει στο πολιτιστικό προσκήνιο, απαλλάσσοντάς τον από το στίγμα του ξοφλημένου Χολιγουντιανού διάττοντα αστέρα…

Το νέο φιλμ του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου, «Birdman» ή (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας – 2014) – το οποίο προβλήθηκε τον περσινό Αύγουστο στο Φεστιβάλ της Βενετίας και ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Όσκαρ – πραγματεύεται την άνοδο και την πτώση ενός ηθοποιού, με τον πρωταγωνιστή Μάικλ Κίτον να μας χαρίζει τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του. Ενώ από το αξιόλογο καστ θετική παρουσία έχουν και οι υπέροχες Έμα Στόουν, Ναόμι Γουότς, καθώς και ο πάντα αξιόπιστος Έντουαρντ Νόρτον.

Διαβάστε επίσης:
Το υπέροχο «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου

01. «Χειμερία Νάρκη» (Kis Uykusu / Winter Sleep – 2014) του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν (Τουρκία)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου
Διανομή: Ama Films

image

Ο Αϊντίν (Χαλούκ Μπιλγκινέρ – Haluk Bilginer) – το όνομα του ήρωα της ταινίας, Αϊντίν, σημαίνει διανοούμενος στα τούρκικα – υπήρξε ένας σπουδαίος και δημοφιλής ηθοποιός, που πλέον έχει αποσυρθεί και όντας ευκατάστατος, λειτουργεί ένα μικρό ξενοδοχείο στην κεντρική Ανατολία. Μαζί του μένουν, η νεαρή γυναίκα του Νιχάλ (Μελίσα Σόζεν – Melisa Sözen), με την οποία έχει μια θυελλώδη σχέση και η αδελφή του Νετζλά (Ντεμέτ Ακμπάγκ – Demet Akbag), η οποία υποφέρει λόγω του πρόσφατου διαζυγίου της.

Ο σπουδαίος Τούρκος σκηνοθέτης Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, τρία χρόνια μετά το φιλμ του «Κάποτε στην Ανατόλια», επιστρέφει με τη νέα δημιουργία του. Ο λόγος για την υπέροχη ταινία «Χειμερία Νάρκη» (Kis Uykusu / Winter Sleep), που προβλήθηκε πέρσι στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα. Παρά τη μεγάλη χρονική διάρκεια του φιλμ – 196 λεπτά – η μαγική του φωτογραφία, οι σχεδόν μπεργκμανικοί του διάλογοι και η σπουδαία ερμηνεία του πρωταγωνιστή Χαλούκ Μπιλγκινέρ, αιχμαλωτίζουν τον θεατή, χαρίζοντας του μία μοναδική εμπειρία θέασης…

Διαβάστε επίσης:
Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών αποκαλύπτεται: «Χειμερία Νάρκη»

Αυτές λοιπόν ήταν οι δέκα πιο όμορφες ταινίες (μέχρις στιγμής) της κινηματογραφικής σεζόν που διανύουμε, έτσι όπως τις βιώσαμε κατά την προβολή τους στην μεγάλη οθόνη, από την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, μέχρι και την Πέμπτη 27 Αυγούστου του 2015. Επίσης αξιόλογες προτάσεις αποτελούν και τα φιλμ:

22. Σε Ακολουθεί / It Follows
21. Η Μαχαιριά / The Cut
20. Ανωτέρα Βία / Force Majeure
19. Μακριά Από Τους Ανθρώπους / Loin Des Hommes
18. Το Μπλε Δωμάτιο / La Chambre Bleue
17. Αδέσποτα Σκυλιά / Jiao You / Stray Dogs
16. Χωρίς Μέτρο / Whiplash
15. Όλα Θα Πάνε Καλά / Every Thing Will Be Fine
14. Timbuktu
13. Έμφυτο Ελάττωμα / Inherent Vice
12. Το Μικρό Νησί / La Isla Minima
11. Από Μηχανής / Ex Machina

Όσο αφορά την εγχωρία παραγωγή, ξεχωρίσαμε τις εξής ταινίες:

«Νορβηγία» (Norway) – προβλήθηκε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες την Πέμπτη 01 Ιανουαρίου, σε διανομή της Feelgood Entertainment – αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και μουσικοσυνθέτη Γιάννη Βεσλεμέ – γνωστού και ως Felizol – που απέσπασε τέσσερα Βραβεία στη φετινή έκτη απονομή των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2015, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη.

Διαβάστε επίσης:
Στην όμορφη «Νορβηγία» η «κατάσταση είναι Καζαμπλάνκα…»

«Τετάρτη 04:45» (Wednesday 04:45) – Σηματοδοτεί την επιστροφή του Αλέξη Αλεξίου μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με την «Ιστορία 52» – προβλήθηκε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες την Πέμπτη 12 Μαρτίου, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Διαβάστε επίσης:
Αποκλειστικό κλιπ από την «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου

«Αγορά» (Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές)» – Το αξιόλογο και πάντα επίκαιρο έργο του Γιώργου Αυγερόπουλου – προβλήθηκε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, σε διανομή της Small Planet – το οποίο αποτελεί παράλληλα και το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ της τρέχουσας κινηματογραφικής σεζόν.

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη – Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλά για το «Agora», την κρίση & τις εκλογές