Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με τίτλο «Ιστορία 52» ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με τη νέα του ταινία: «Τετάρτη 04:45» (Wednesday 04:45). Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, μία ιστορία εκδίκησης με στοιχεία μαύρου χιούμορ και αριστοτεχνικά σκιαγραφημένους χαρακτήρες, όπου ξεχωρίζει η υπέροχη ερμηνεία του Στέλιου Μάινα.

Ads

Αθήνα, Χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος (Στέλιος Μάινας) έχει τριάντα δύο (32) ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος του άμεσα.

image

Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου (Δημήτρης Τζουμάκης), τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος του (Μαρία Ναυπλιώτου) σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει, ενώ ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου (Γιώργος Συμεωνίδης), χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, αποφασίζει να σηκώσει επιτέλους το ανάστημά του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί…

Ads

image

Δείτε το αποκλειστικό κλιπ από την ταινία που εξασφάλισε το Tvxs:

Το φιλμ «Τετάρτη 04:45» διαδραματίζεται σε μια έντονη χρωματικά, υγρή και αστραφτερή Αθήνα που σε τυλίγει μεθοδικά στον πνιγηρό και καθηλωτικό ιστό της, για να σε παρασύρει σ’ έναν εκρηκτικό χορό στυλιζαρισμένης βίας.

image

Στην ταινία, πρωταγωνιστεί ο Στέλιος Μάινας σ’ έναν υπέροχο ρόλο που φέρει εις πέρας επάξια, ενώ μαζί του εμφανίζονται σε δεύτερους αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους, ο Γιώργος Συμεωνίδης, η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Δημήτρης Τζουμάκης και ο Αδάμ Μπουσδούκος.

image

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η το φιλμ «Τετάρτη 04:45» θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του, στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ της Tribeca. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αξιόλογη διοργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους Robert De Niro, Jane Rosenthal και Craig Hatkof το 2002. Η νέα δημιουργία του Αλέξη Αλεξίου, διαγωνίζεται μεταξύ άλλων με τις ταινίες: “The Adderall Diaries” της Pamela Romanowsky με πρωταγωνιστές τους James Franco και Ed Harris, το “Franny” του Andrew Renzi με τον Richard Gere και την Dakota Fanning, το “Meadowland” του Reed Morano με την Olivia Wilde και τον Luke Wilson και το “Virgin Mountain” του Ισλανδού Dagur Kári.

Η νέα ταινία του Αλέξη Αλεξίου, «Τετάρτη 04:45» (Wednesday 04:45), κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας από την Πέμπτη 12 Μαρτίου, σε διανομή της Feelgood Entertainment.