Αν ακούγοντας κανείς τη μουσική της έφτιαχνε ένα κολάζ λέξεων για τη Μάρω Μαρκέλλου θα κυριαρχούσαν οι ιστορίες, το χιούμορ, οι παιδικοί ήρωες, τα κόμικς, τα λογοπαίγνια και το παιχνίδι. Κάνοντας παρέα, όμως, μαζί της -έστω και για δύο ώρες-συνειδητοποιώ πως πρόκειται για ένα μεγάλο παιδί που τολμά, συχνά απογοητεύεται και στα δύσκολα δε μετανιώνει παρά γράφει τραγούδια για να γελάσει με αυτό που της συνέβη. Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

 
Είναι 27 χρόνων, μοναχοπαίδι. Μεγάλωσε και πλέον ζει μόνιμα στο Λουτράκι, έχοντας κουραστεί από την καθημερινότητα της Αθήνας.  Όταν ήταν μικρή ονειρευόταν να γίνει ο νέος John Lennon και ξεκινώντας να παρακολουθεί ανιαρά μαθήματα κιθάρας, τα οποία γρήγορα απέρριψε, κατέληξε σήμερα να μελετά μόνη της τραγούδια και να χαρακτηρίζει τη διαδικασία αυτή μαγική.
 
 
Φοιτήτρια Νομικής, χωρίς να ξέρει τι την οδήγησε στα αμφιθέατρα, επιλέγει τις μουσικές σκηνές ως το χώρο που θέλει να βρίσκεται καθώς τα δύο τελευταία χρόνια των σπουδών της εκείνη έγραφε τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου «Κορίτσι για σπίτι». Έμαθε μόνης της ισπανικά, για να καταλαβαίνει  τους στίχους ισπανικών τραγουδιών και αυτό τον καιρό προσπαθεί να μάθει μπάσο, τρομπόνι και κρουστά. Τις αρέσουν οι κωμωδίες κι έτσι αντιμετωπίζει τη ζωή αφού νιώθει τους παιδικούς της ήρωες πολύ οικείους και εύκολα θα μπορούσε να παρομοιάσει ανθρώπους της καθημερινότητάς της με αυτά τα φανταστικά πλάσματα που γοητεύουν κάθε παιδί. Η Μάρω είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος, αστείος, ανοιχτός να μιλήσει για ό,τι τη γοητεύει και ό,τι την απασχολεί, επαναλαμβάνοντας συχνά στη διάρκεια της κουβέντας  «Ποια ήταν η ερώτηση εξ’ αρχής;».

 
 
Με όπλο το χιούμορ δεν επιτίθεται αλλά αμύνεται απέναντι στη σκληρότητα της ζωής αρνούμενη να αναπαράγει κι άλλο τη μαυρίλα της. Γι’ αυτό και τραγουδάει «Η ομορφιά που θέλω», «Ντου και ξύλο», «Σκρουτζ Μακ Ντακ», «Αλλά εγώ θα πάω για δουλειά», «Συνένοχος στην κρέπα», «Ίου ίου». Τελικά η Μάρω Μαρκέλλου είναι κορίτσι για σπίτι ή μήπως ένα «Διεστραμμένο κεφάλι», όπως θα τιτλοφορείται ο δεύτερός της δίσκος;

Ads

«Γράφω βιωματικά. Η φαντασία παίζει ρόλο μόνο στις λέξεις. Μόνο όταν γράφω ερμηνεύω τις εμπειρίες μου με χιουμοριστικό τρόπο, με σκοπό να νιώσω καλύτερα» λέει στο Tvxs.gr. «Αν δεν γράφω είμαι στεναχωρημένη. Μέσα από τα τραγούδια μπορώ και τα περνάω όλα από ένα φίλτρο ελαφρότητας για να αντέχω» συνεχίζει.
 
«Οι παιδικοί ήρωες παίρνουν τη θέση μου και των αγαπημένων μου ανθρώπων όχι μόνο στα τραγούδια μου αλλά και στον κόσμο που ονειρεύομαι Τώρα τελευταία παρακολουθώ και πάλι πιο ώριμα κινούμενα σχέδια. Όταν είσαι παιδί δεν έχεις όρια και στεγανά και πιστεύεις πως όλα μπορούν να συμβούν. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, συνειδητοποιώ ότι πράγματι όλα μπορούν να συμβούν. Τα μόνα όρια είναι αυτά της φαντασίας μας».
 
Αγαπάει το Σκρουτζ, ακούει Μπαλάφα,
Ρους, Nalyssa Green, νιώθει πότε παιδί και πότε ενήλικας, είναι περήφανη για τις συνεργασίες της με πρώτη και καλύτερη αυτή με το Φοίβο Δεληβοριά…δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της σε μία δουλειά γραφείου και χαρακτηρίζει ένα καλό live ως την πιο ευτυχισμένη της στιγμή.

 
Είναι ένα ιδιαίτερο κορίτσι που προσπαθεί να κάνει τα δικά της βήματα τόσο στη μουσική, όσο και στη ζωή με αυθεντικότητα και ευθύτητα έτσι ώστε λίγο πριν κοιμηθεί να είναι εντάξει με τον εαυτό της στον καθημερινό απολογισμό.
 

Η Μάρω Μαρκέλλου διανύει μία περίοδο έντονης ανησυχίας για τον τρόπο με τον οποίο θα  κυκλοφορήσει το δεύτερό της δίσκο, ο οποίος είναι έτοιμος εδώ και ένα χρόνο, όπως και ενός single με τίτλο «Ποίημα στο χύμα». Ωστόσο, δηλώνει πως προτιμά να ονειρεύεται σιωπηλά!

Αφιέρωμα tvxs.gr σε νέα ελληνικά συγκροτήματα. Διαβάστε επίσης: