Ήταν τέτοια εποχή  πριν δύο χρόνια όταν ο Νεκτάριος Κουβαράς, ο οποίος είχε ήδη δημιουργήσει ένα μουσικό project με δικά του τραγούδια, συναντήθηκε με άλλους πέντε νέους ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και έχουν όνειρα γι’αυτή. Από αυτόν τον «ελκυστικό» συνδυασμό δημιουργήθηκαν οι His Majesty the King of Spain, οι οποίοι εδώ και 2 μήνες κυκλοφορούν παρέα με την ύαινά τους («Hyena»), όπως τιτλοφορείται ο πρώτος τους δίσκος. Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

 
Δεν είναι τυχαίο που τον τελευταίο καιρό στην ερώτηση της «αγαπημένης μπάντας» φιγουράρουν πρώτοι. Οι HMTKOS μιλούν στο tvxs.gr για τις μουσικές τους, τις ανησυχίες τους και τη σχέση που μπορεί να έχουν με το ζώο αυτό. «Η ύαινα έχει χαρακτηριστικά αιλουροειδούς μα και κυνοειδούς, είναι δηλαδή και γάτα και σκύλος . Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να τονίσουμε το δίπολο που δημιουργείται στον ήχο μας με την pop αισθητική που θέλουμε να έχουν όλα τα τραγούδια μα και από την άλλη την πιο σκοτεινή πλευρά που περικλείει πολλά άλλα στοιχεία όπως gospel ή blues . Άλλος ένας συμβολισμός βασίζεται στο ότι η ύαινα τρέφεται κυρίως με νεκρά ζώα , όπως και εμείς “ξεκοκαλίζουμε” ήχους από το παρελθόν που από πολλούς θεωρούνται ουσιαστικά νεκροί».
 
Παίζουν από κλασσική μέχρι funk και από kraut μέχρι country , κάποιοι είναι τελειόφοιτοι, άλλοι συνεχίζουν σπουδές, άλλοι παίζουν μόνο μουσική και μέσα από το μουσικό βασίλειο που έχουν δημιουργήσει έχουν βρει ένα καταφύγιο δημιουργικότητας.
 

Έχοντας απολαύσει ολοκληρωτικά την εμπειρία του πρώτου τους δίσκου με μαέστρο τον παραγωγό τους King Elephant(Baby Guru) έκαναν άπειρες δοκιμές για την αισθητική του και μέσα από ιδέες και πειραματισμούς ένιωσαν τη ζεστασιά του. «Στον επόμενο δίσκο θα μπορούμε να σου απαντήσουμε καλύτερα», επιφυλάσσονται.

 
Για τα νέα ελληνικά συγκροτήματα σημειώνουν «Υπάρχουν, προφανώς, και με μεγάλη ποικιλία . Βέβαια μας λείπει κάτι πραγματικά νέο και ευθύβολο με στίχο που θα μείνει . Ο Boy καταφέρνει κάτι τέτοιο βέβαια αλλά θα ήταν ωραίο να το δούμε και από μπάντα . Αδυναμίες μας οι Baby Guru , Liarbirds , Circassian και Modrec». Θεωρούν τις καλές σχέσεις, το κοινό όραμα και έναν λόγο ύπαρξης βασικά στοιχεία που οδηγούν μία μπάντα σε ασφαλή μονοπάτια και βρίσκουν τρομερό πράγμα μία μπάντα να καταφέρνει να αφήνει στον ακροατή γεύση.

Ads

Νιώθουν ευάλωτοι και κλειδωμένοι για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τη φαντάζονται με οικονομική ευμάρεια και βιομηχανία για να ανθίσει και κοινωνικά «Έτσι και αλλιώς φαντάζει πολύ πιο συμπαθητικός ο Έλληνας της κρίσης από τον νεοέλληνα των προηγουμένων ετών . Στέκεται στα πιο ουσιαστικά και τον χαρακτηρίζει λίγο παραπάνω η αλληλεγγύη».
 
Για τους HMTKOS η μουσική είναι συντροφιά. Ονειρεύονται να βγάζουν δίσκους και την κάθε τους κίνηση να τη δουλεύουν με μεράκι. «Και πολλά live»!

 

Το ντεμπούτο album “Hyena” των His Majesty the King of Spain κυκλοφορεί από την Inner Ear.
 

 
Oι HΜΤΚΟS είναι:
Nεκτάριος Κουβαράς (Φωνή, Κιθάρα, Βanjo)
Άγγελος Αϊβάζης (Κιθάρα, Βacking Vocals, Μαντολίνο)
Κέλλυ Μητροπούλου (Βιολί, Βacking Vocals, Πλήκτρα, Μεταλλόφωνο)
Βασίλης Βλαχάκος (Τύμπανα, Πετάλια)
Λευτέρης Λουκίσσας (Τρομπέτα, Κρουστά)
Βασίλης Νιτσάκης (Μπάσο, Κοντραμπάσο)

Αφιέρωμα tvxs.gr σε νέα ελληνικά συγκροτήματα. Διαβάστε επίσης: