Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ακούσματα αυτής της εποχής, είναι έξι, είναι Θεσσαλονικείς, μπερδεύουν πολύ όμορφα στη μουσική τους Ανατολή και Δύση, εμφανίζονται επί σκηνής μεταμφιεσμένοι, περνούν ατέλειωτες ώρες στο στούντιο και παρόλο που μας συστήνονται ως Sleepin Pillow είναι κάθε άλλο παρά «κοιμισμένοι». Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

«Έχουμε αρκετές επιρροές τόσο από την κουλτούρα της Ανατολής όσο κι από της Δύσης. Είναι ανάγκη για μας να εκφραστούμε μουσικά με αυτόν τον τρόπο και μαζί με τον αγγλικό στίχο, τον οποίο όλοι κατανοούν, θέτουμε ως βασίκο στοίχημα την ομαλότητα και την ισορροπία, έτσι ώστε όλα αυτά τα συστατικά της μουσικής μας να αγαπηθούν» είπαν οι Sleepin Pillow στο tvxs.gr.

Είναι ευθείς, αυστηροί σε ό,τι αφορά το μουσικό παρελθόν και παρόν της χώρας αυτής, αγαπούν πολύ τις γειτονιές που μεγάλωσαν  και απορούν γιατί τους τίθεται συχνά το ερώτημα αν θα άφηναν τη Θεσσαλονίκη για να εγκατασταθούν αποκλειστικά στην Αθήνα. «Θα πηγαίναμε όπου νιώθαμε άνετα μ’αυτό που κάνουμε, όπου θα ήμασταν ευπρόσδεκτοι».

Θεωρούν τα τραγούδια τους προϊόντα σκληρής και τίμιας δουλειάς, όπως και  αναζήτησης. Απολαμβάνουν πολύ ότι έξι διαφορετικοί ενήλικες, με λάθη, παραξενιές και προβλήματα συνυπάρχουν και αγαπιoύνται τόσο, ώστε να προτάσσσουν την ομαδικότητα και το κοινό καλό. Είναι ξεκάθαροι: «Οι Sleepin Pillow απλώς κάνουν μουσική και είναι χαρούμενοι». Η μουσική τους δεν έχει συγκεκριμένες ρίζες όυτε όρια. Είναι αυτοί οι ίδιοι και τα βιώματά τους. «Η  σχέση μας με την παράδοση είναι διαδραστική ,δηλαδή δε μένουμε κολλημένοι στα περασμένα, κοιτάμε πίσω για να γνωρίζουμε, αγαπάμε ένα μεγάλο κομμάτι της παράδοσης βιωματικά και θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν μπορούσαμε με τα τραγούδια μας να της δώσουμε θεμιτές προεκτάσεις για να μην μας πεθάνει ή την σκοτώσουμε απο βαρεμάρα και αγκυλώσεις.» υποστηρίζουν.

Ads

Δημιουργούν μία  μυστηριακή ατμόσφαιρα επί σκηνής μεταμφιεσμένοι σε ό,τι τους προκαλεί την τρέχουσα περίοδο. Τους αρέσει να ενσαρκώνουν υπαινικτικά πράγματα που καταπιάνουν στις καθημερινές δουλειές τους, είτε για να παίξουν, είτε για να  εκτονωθούν. Οι άνθρωποι, οι μεταξύ τους  σχέσεις, η ωραιότητα αποτελούν πηγή έμπνευσης των Sleepin Pillow και κάθε τι αισχρό τους απωθεί.

Μουσική…Κρίση

«Εντάξει πιστεύουμε ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια αρκετά διασκεδάσαμε με τη μουσική, αρκετά τη βιάσαμε, αρκετά αυνανιστήκαμε μαζί της. Άλλο πράγμα να εκτονώνεσαι συναισθηματικά με αυτή, να χορεύεις, να χτυπιέσαι μέσα έξω,να χαίρεσαι να ζεις και  ν’ αγαπάς κι άλλο να της πετάς λουλά με τα χειρότερα λόγια αισχρότητας, κακογουστιάς και απαξίωσης και να κάνεις τον ωραίο και τον κουλ στην πλάτη της» δηλώνουν.

Για τους ανθρώπους αυτούς αγάπη και ενότηταστόχος, όνειρα και ομορφιές είναι αυτά που θα μας κρατήσουν ζωντανούς. Απλά πράγματα είναι αυτά που έχουμε ανάγκη, για να συμβεί κάτι όμορφο στις ζωές μας. Η ανθρώπινη μας πλευρά είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε.

O Nomik, o Rispa, o Aisha Sama, o Nick Zakqueline, o Antoine κι o Skinman είναι έξι τύποι που το 2004 μέσα από τυχαίες συγκυρίες αποφάσισαν να ενωθούν και να δημιουργήσουν μουσικά με αφετηρία ό,τι τους ενώνει ως μουσικούς και ως ανθρώπους. Γελούν με τη φράση «βιοπορισμός από τη μουσική», είναι τολμηροί και δε φοβούνται να κάνουν χρόνια να κυκλοφορήσουν κάποιο δίσκο, όπως έχουν αποδείξει άλλωστε, καθώς όπως λένε «Δεν κοιτάμε μονάχα γύρω μας. Μας αφορά να κοιτάμε προτίστως μέσα μας».

Όνειρα…

«Να λέμε πάντα όχι στις ψεύτικες κρίσεις και να καλωσορίζουμε τις αληθινές, εκείνες μέσα μας που στο τέλος στην άλλη άκρη τους μας κάνουν καλύτερους».

Nomik – Vocals
Aisha Sama – Bass
Rispa – Guitars
Antoine – Keys and Guitars
Nick Jacqueline – Wind Pipes & Percussions
The Skinman – Drums

Τραγούδια των Sleepin Pillow μπορείτε να ακούσετε στους δίσκους τους «Apples On An Orange Tree» και «Superman’s Blues»
 

To μουσικό αφιέρωμα του tvxs.gr σε νέες ελληνικές μπάντες και τραγουδοποιούς συνεχίζεται. Αν είστε ένας ή μία από αυτούς στείλτε mail στο [email protected]