«Αυτό που μετράει είναι η χημεία των ανθρώπων και όταν κάποιοι άνθρωποι που παίζουν μουσική ταιριάξουν, τότε δημιουργείτε μια μπάντα». Αυτή η μπάντα, λοιπόν, η μπάντα της Έλενας, του Αλέξη, του Γιώργου και του Θανάση δημιουργήθηκε  ανοίγοντας μια τυχαία σελίδα στο λεξικό, βάζοντας το δάχτυλο επίσης τυχαία σε μία λέξη…και το όνομα αυτής Genitals. Ναι, φυσικά, το γνωρίζουν ότι προκαλεί γέλιο. Αυτή η μπάντα φέρει το όνομα των γεννητικών οργάνων αγγλιστί. Έγινε τυχαία, όχι τυφλά. Οι Genitals ντύνουν με αγάπη και χιούμορ τόσο τις μουσικές τους, όσο και τις καθημερινές τους στιγμές.  «Η μουσική μας φέρνει πιο κοντά. Στόχος μας να γίνουμε περισσότεροι». Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα

Ads

Funk, funky…δύο λέξεις που στα μουσικά τους ταξίδια βρίσκονται στο βασικό τους εξοπλισμό. «Funky, είναι το χαρούμενο, το ξέφρενο. Και αυτό μας αρέσει. Είναι αυτό που μας ενώνει, είναι η χημεία που λέγαμε πριν. Ο καθένας μας έχει τις δικές του επιρροές, αλλά όλοι μαζί, βγάζουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι funk, όμως εμείς νοιώθουμε funky με αυτό» είπαν στο Tvxs.gr.
 
Όταν δεν παίζουν μουσική ακούν μουσική. Βολτάρουν σε παραλίες ή στην εξοχή και φροντίζουν να χαλαρώνουν κάνοντας καλές παρέες και γνωρίζοντας ανθρώπους που έχουν να πούμε κάτι καινούριο. Τους αρέσει να εξερευνούν και να μαθαίνουν. Θαυμάζουν τους Red Hot Chili Peppers, αλλά και φίλους τους ερασιτέχνες μουσικούς. Δε θεωρούν τη δημοσιότητα εργαλείο και κινητήριος δύναμη για έμπνευση και δημιουργία αποτελεί ό,τι τους συγκινεί. Και πώς να μείνουν ασυγκίνητοι από την οικονομική κρίση και τη δυσκολία  επιβίωσης της εποχής. «Τέχνη είναι η έκφραση και μετάδοση συναισθημάτων, με ήχο, εικόνα, αφή, όσφρηση και γεύση. Αυτό λοιπόν που μας δίνει τροφή, ώστε να φτιάχνουμε μουσική σήμερα, είναι η αγανάκτηση, απέναντι στην εκμετάλλευση και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από κάποιους ελάχιστους βρώμικους και πονηρούς».

 
Το φθινόπωρο του 2011 κυκλοφόρησαν 12 τραγούδια, τα πρώτα τραγούδια των Genitals. Η πρώτη ηχογράφηση σε μια μπάντα, είναι η γνωριμία, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, και περιμένουν με λαχτάρα τη συνέχεια στη δική τους ιστορία. Κάθε ιστορία μίας μουσικής παρέας συνήθως ξεκινάει από την ίδια αφετηρία. Αγάπη για μουσική. Ωστόσο, κάθε μπάντα δημιουργείται από διαφορετικούς ανθρώπους κι είναι αυτοί οι άνθρωποί που της δίνουν  σώμα και ψυχή. «Υπομονή, επιμονή και νερό στο κρασί» συμπληρώνουν οι Genitals στη δική τους ιστορία. Παρομοιάζουν μία μπάντα με την κοινωνία και ως τρόπο επιβίωσης προτείνουν το χιούμορ και την ειρωνεία αναλόγως την στιγμή και το θέμα. «Είναι σα να μας ποτίζουν κάθε μέρα, ώστε να καθόμαστε “φρόνιμοι” και να μην  αντιδράμε. Να μην έχουμε αυτά που πραγματικά δικαιούμαστε.  Πρέπει όλοι μας, λοιπόν, να ενωθούμε και να ελευθερωθούμε. Και εμείς έχουμε επιλέξει το δρόμο της μουσικής».
 
Κάνουν μουσική για να μη νοιώθει κανείς μόνος του. Είμαστε πολλοί και μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αρκεί να το καταλάβουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Genitals. Ακούστε λοιπόν, τις μουσικές τους και θα διαπιστώσετε ότι έχουν έναν ιδιαίτερο εξωστρεφή τρόπο να εκφράζουν αυτά για τα οποία πολύς κόσμος αρέσκεται στο να παραπονιέται και να κλείνεται στη δική του μοναδική ιστορία.

Ads

 
Oι Genitals είναι οι:
Αλέξης Στρατίκης: Κιθάρα-Φωνή
Θανάσης Τσαγρής:Mπάσο
Έλενα Ιωάννου: Τύμπανα
Γιώργος Μπαμπασανίδης: Κιθάρα

Αφιέρωμα tvxs.gr σε νέα ελληνικά συγκροτήματα. Διαβάστε επίσης: