Και αυτή την Κυριακή το tvxs.gr συνεχίζει το μουσικό του αφιέρωμα σε νέους τραγουδοποιούς και μπάντες που έχουν κάτι νέο και ενδιαφέρον να μας πουν με τα τραγούδια και τις απόψεις τους. Αν είστε ένας από αυτούς στείλτε μέιλ στο [email protected] Σήμερα φιλοξενείται ο ταλαντούχος George Gaudy, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Millionaire.

Ads

Είναι 25 χρόνων, Εξαρχιώτης, παίζει από παιδί πιάνο, μεγάλωσε με Beatles και Rolling Stones, σπουδάζει Θεολογία και γράφει τραγούδια που μιλούν με απλά λόγια για  υπαρξιακά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο.  Ξεκίνησε ως  Gaudi, μετά από μία μήνυση από έναν συνονόματο Ιταλό μουσικό έγινε George Gaudy, απολαμβάνοντας την ερμηνεία της αγγλικής λέξης «gaudy» ως φανταχτερός, καθώς ο ίδιος δηλώνει ότι έχει μία τάση προς τη μελαγχολία «Ζηλεύω τους ανθρώπους που είναι συνέχεια χαρούμενοι. Χαίρομαι τη ζωή, αλλά σηκώνω και λίγο το βάρος του κόσμου».Το tvxs τον συνάντησε σε ένα αγαπημένο του στέκι στα Εξάρχεια λίγο πριν το καθιερωμένο του μάθημα πιάνου . Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Τζαβάρα
 

«Θα κλείσει το κέντρο…;Καλά, θα πάρω το μετρό να πάω Θησείο!» καθησύχασε τον εαυτό του σκεπτόμενος με λαχτάρα το μάθημα κλασικού πιάνου που συνεχίζει εδώ και χρόνια για να εξελιχθεί ως μουσικός, καθώς θεωρεί το εαυτό του μουσικό και όχι τραγουδοποιό. «Θέλω να κάνω μία δουλειά με τη συνείδηση του μουσικού. Να είναι ο ήχος κάτι ευχάριστο για να ακούς. Όνειρό μου είναι να έχω μία μέρα μία ορχήστρα κινηματογράφου και να γράφω μουσική γι’ αυτό». Πρόκειται για ένα νέο μουσικό που αγαπάει πολύ την κλασική μουσική με αδυναμία στις σπουδές για πιάνο και τις Πολωνέζες, τη τζαζ, τη μουσική κινηματογράφου και αν τον ρωτήσεις μπορεί να σου μιλάει για ώρα για τα δεκάδες είδη μουσικής που έχει ακούσει και έχει επιρροές. Είναι αφοσιωμένος στη σύνθεση και την παραγωγή των τραγουδιών του και κίνητρο για τον πρώτο του δίσκο Millionaire ήταν αποκλειστικά η μουσική χωρίς καμία χωροχρονική αναφορά. Δεν του αρέσει το στυλιζάρισμα γι’ αυτό και δε θέλει να περιορίζεται μουσικά μέσω της γλώσσας ή του στυλ. Γράφει αγγλικό στίχο «γιατί ήθελα να απευθύνομαι μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιώ πολύ απλές διατυπώσεις γιατί, πιστεύω ότι όταν έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις μπορείς να το πεις με τον πιο απλό τρόπο», είπε ο Gaudy στο tvxs.

image
 
Είναι ένας νέος που ζει έντονα στο σήμερα αν και μουσικά ονειρεύεται το παρελθόν. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο άχρηστο στην ανθρώπινη σκέψη από την έκφραση “Τι θα γινόταν αν…”. Τώρα είμαι εδώ!» . Έχει περάσει πολλές απογοητεύσεις, αλλά είναι αισιόδοξος και δυνατός να παλέψει ενάντια στο θόρυβο που νιώθει τον τελευταίο καιρό στο κεφάλι του  εξαιτίας όλων αυτών που συμβαίνουν. Έχει την τάση να βγάλει πράγματα από μέσα του, αλλά δεν μπορεί να τα προσδιορίσει γιατί νιώθει ένα εσωτερικό χάος, το οποίο θεωρεί πολύ συνεπές από τη στιγμή που χάος υπάρχει και έξω.
 
Του αρέσει να γράφει βιωματικά γι’ αυτό και αποφεύγει τη θεατρικότητα. « Είναι πολύ εύκολο να υποδυθώ κάτι, δεν το θέλω όμως. Αν βγαίνει μία θεατρικότητα καλώς βγαίνει, αλλά μέχρι εκεί αλλιώς θα έπαιρνα κάποιο ρόλο». Θαυμάζει πολύ τους μουσικούς του, τους οποίους θεωρεί οργανικό στοιχείο της δουλειάς του. Απολαμβάνει πολύ τη συναυλιακή ατμόσφαιρα, σημειώνοντας ότι « Είναι εκστασιακό να βρίσκεσαι σε έναν γεμάτο χώρο όπου ο κόσμος σ’ ακούει να λες κάτι. Με συγκινεί ότι αν παίξεις ένα κομμάτι καλά μετά περιμένουν να ξαναβάλεις το βύσμα στην κιθάρα χωρίς να μιλάνε, κοιτάζοντας να δουν τι θα κάνεις και συμμετέχουν και αυτοί μαζί σου σε αυτό που έχεις ονειρευτεί».

 
 
Κινητήριος δύναμη για τον Gaudy είναι ο έρωτας και ο θάνατος και πιστεύει  ότι αν δεν παραμόνευε ο τελευταίος, ο άνθρωπος δε θα νοιαζόταν για τίποτα. Τον εκνευρίζει ο μικροαστισμός και η ψευδαίσθηση πολλών Ελλήνων ότι αν περάσουμε καλά σήμερα, τα πράγματα θα πάνε καλά. Δεν είναι ο ρόλος της μουσικής του τέτοιος για να κάνει τον κόσμο να ξεχνά, το αντίθετο μάλιστα. Θεωρεί επικίνδυνη την άρνηση και τον εφησυχασμό και προτάσσει το όνειρο αρκεί να  πατάει κανείς τα πόδια του στη γη. « Ο έρωτας είναι το πραγματικό αντίδοτο. Όνειρο τώρα είναι να αποδεσμευτούμε», τονίζει. «Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιον που ονειρεύεται τις καλοκαιρινές του διακοπές μόνο και μόνο για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του. Αν, όμως, οραματίζεσαι να φύγεις για να κάνεις κάτι  ουσιαστικό, είμαι μαζί σου και θα το τραγουδήσουμε μαζί».

Ads

image
 
Ο George Gaudy είναι μία πολύ ιδιαίτερη και ελπιδοφόρα παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή και με τις απόψεις του διαψεύδει όλους όσοι τον χαρακτηρίζουν σκοτεινό δηλώνοντας, «Δεν είμαι σκοτεινός, αλλά προβληματισμένος».
 

Το Milllionaire του George Gaudy κυκλοφορεί από την Archangel. Το δεύτερο single του λέγεται “Swing” και προσφέρεται για δωρεάν download από την Archangel Music με ένα δεξί κλικ και save target as σε αυτό το link.