Η πρώτη νίκη της Αριστεράς στη μεταπολεμική περίοδο σημειώθηκε στις ευρωεκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με διαφορά που εκτιμάται σε περίπου τέσσερις μονάδες. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Στέλιος Κούλογλου και ο επιστημονικός διευθυντής της Vprc Χριστόφορος Bερναρδάκης ανέλυσαν τα στοιχεία και τις εξελίξεις και παρουσίασαν ανέκδοτες έρευνες και μετρήσεις για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος τις τελευταίες εβδομάδες και τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Ads

Τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα από τη Singular Logic αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 21.30 -22.00, με τις Ευρωεκλογές να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα. Παράλληλα μπορείτε να παρακολουθείτε και τη συνεχή ροή αποτελεσμάτων. Το Tvxs.gr με συνεχή ενημέρωση μεταδίδει όλες τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συνεχής Ενημέρωση

02:44: Σγουρός: Θα είμαι παρών στην Αττική

Ads

02:21: Ποιοι επικρατούν στις Περιφέρειες

02:17: Ποιοι εκλέγονται στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας

02:12: «Κερδίσαμε την μάχη της Αττικής», είπε η Ρένα Δούρου από τα Προπύλαια, έχοντας στο πλευρό της τον Αλέξη Τσίπρα. «Αύριο ξεκινά ο πόλεμος με τα συμφέροντα», συμπλήρωσε. Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα συνεχιστεί ο αγώνας» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα τον κερδίσουμε».

01:47: Καρατζαφέρης: Επιστρέφουμε στο πολιτικό παιχνίδι

01:26: Πρωτιά Μπέου στο Βόλο καθώς με ενσωμάτωση 61,13% συγκεντρώνει ποσοστό 53,93% έναντι του Πατσιαντά που συγκεντρώνει ποσοστό 46,07%. 

01:15: «Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι δεδομένη» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ωστόσο ότι τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα του δεν είναι ικανοποιητικά.

12:58: «Για θετικές εξελίξεις που όμως δεν συνιστούν ακόμη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» έκανε λόγο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών.

00:54: Πρώτη η Κεντροδεξία στην ΕΕ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Διαβάστε αναλυτικά τις έδρες που καταλαμβάνουν οι πολιτικές ομάδες στο ευρωκοινοβούλιο. 

00:47: Για πολιτικό άθλο έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στα αποτελέσματα του κόμματός του. «Αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να τα αλλάξουμε όλα χωρίς όμως να καταστρέψουμε τη χώρα» τόνισε.

00:24: Το ποσοστό της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ στις τρεις κάλπες «διέψευσε τις επιθυμίες των αντιπάλων», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποτιμώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. «Από το συνδυαστικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών προκύπτει η καθαρή απόρριψη του εκβιασμού του κ. Τσίπρα», ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκτησε δυναμική και όλη η ρητορική του άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών» πρόσθεσε.

00:17: Ο λαός της Αθήνας έκανε τη δημοκρατική επιλογή του, που είναι απολύτως σεβαστή, δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συγχαίροντας τον Γιώργο Καμίνη για την επανεκλογή του στον Δημό. 

00:15: Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ο λαός μας έδωσε εντολή να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές αλλά που θα αποτελέσει την νέα μεγάλη και απόλυτη πλειοψηφία που θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης της κυβέρνησης», τόνισε. 

23:56: «Ακόμη πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Αθήνας» δήλωσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ψήφισαν για την Αθήνα, έβαλαν την πόλη πάνω από την πόλωση και τον κομματισμό, υπερασπίστηκαν μια πόλη δημοκρατική, μια πρωτεύουσα ευρωπαϊκή», δήλωσε. Παράλληλα καλωσόρισε τον αντίπαλό του, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όπως και τη «δημοκρατική αντιπολίτευση, στο δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουν μια αποδοτική συνεργασία.

23: 40: «Ο λαός με την ψήφο του έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

23:14: Αποθέωση για τον Γιάννη Μπουτάρη έξω από το εκλογικό του κέντρο. «Σήμερα η Θεσσαλονίκη έβγαλε δήμαρχο, δεν τον έβγαλαν ούτε τα κόμματα, ούτε κάποιες ομάδες συμφερόντων», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Η πόλη έδειξε ότι επιμένει συνειδητά στην επιλογή του 2010», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μας έδωσε την δυνατότητα και την εντολή για τα επόμενα πέντε χρόνια, να κάνουμε πράξη όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να γίνει η Θεσσαλονίκη η πόλη των ονείρων μας».

23:05: «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για την ΔΗΜΑΡ» παραδέχθηκε ο πρόεδρος  της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τόνισε πως «η ΔΗΜΑΡ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα και μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα συζητήσουμε τις αιτίες του αποτελέσματος και το μήνυμα των εκλογών». «Η ΔΗΜΑΡ είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας», πρόσθεσε.

22:45: Τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες με ενσωμάτωση πάνω από 10%

22:33: Στο 60,83% ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Κώστας Πελεκίδης, στην Πάτρα, με ενσωμάτωση 6%. 

22:28: Πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο των Μώραλη και Μαρινάκη 

22:17: Θρίαμβος Τζιτζικώστα στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεντρώνει ποσοστό 70% έναντι 30% του Γ. Ιωαννίδη με ενσωμάτωση 10%. 

22:05: Στην περιφέρεια Αττικής με ενσωμάτωση στο 11% η Ρένα Δούρου προηγείται με 50,24% έναντι 49,76% του Γ. Σγουρού. 

21:45: Τελική εκτίμηση απο τη Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών. 

21:34: Στο Δήμο της Αθήνας με ενσωμάτωση 10% ο Καμίνης συγκεντρώνει 51,53% έναντι του Γ. Σακελλαρίδη που συγκεντρώνει 48,47%

21:31: «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα πρόωρων εκλογών» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Σκάι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «την όποια υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ αναμενόμενη, λόγω της χαλαρής ψήφου των ευρωεκλογών αλλά και επειδή η κυβέρνηση βρίσκεται στη χρονική στιγμή κατά την οποία δοκιμάζεται περισσότερο, διότι είμαστε στη φάση που έχουμε βάλει τα θεμέλια για την οικονομική ανάκαμψη χωρίς ακόμη να το έχουν αντιληφθεί οι πολίτες».

21:24: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για Δήμους. 

21:22: Όταν σας είπα ότι στο δεύτερο ημίχρονο μπαίνουν τα καλύτερα γκολ δεν με ακούγατε, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη μετάβασή του στα Γραφεία του κόμματος, είχε σχολιάσει πως «τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο».

21:20: Θέμα ηγεσίας θέτει ο Ψαριανός. «Το αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ αποτελεί αποδοκιμασία των επιλογών Κουβέλη», δηλώνει και ζητά έκτακτο συνέδριο. 

21:17: Άγρια επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη της καταγγέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

21:15: Πρώτη η Λεπέν στη Γαλλία – Συντριβή των Σοσιλαδημοκρατών του Φρανσουά Ολάντ

21:10: Αποδέχεται την ήττα του ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στον Πειραιά. Πανηγυρίζουν στον προεκλογικό κέντρο του Μώραλη. 

20:52: Προβάδισμα 3,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ και σε exit poll του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

20:44: Το τελικό exit poll. Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεντρώνει 26% έως 28% έναντι 23% έως 25%. 

20:31: Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών

20:14: Άνοδος για την Ακροδεξιά στην Ευρώπη – Εxit poll στα κράτη της ΕΕ

20:03: Τα exit polls στην Κύπρο. Σημαντικό προβάδισμα ΔΗΣΥ

19:51: Για «άλλη πολιτική ημέρα, ελπιδοφόρα για το λαό» αν επιβεβαιωθουν τα αποτελέσματα των exit polls, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «To αποτέλεσμα αυτό μπορεί να ανοίξει υπό προϋποθέσεις καινούργιους δρόμους για την Ελλάδα», δήλωσε μιλώντας στον Alpha.

19:45: «Δεν στοιχειοθετείται εικόνα ανατροπής», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξαντλήσουμε την τετραετία», ανέφερε. 

19:31: Οι Στέλιος Κούλογλου και Χριστόφορος Βερναρδάκης αναλύουν τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

19:30: Το Tvxs.gr μεταδίδει με συνεχή ενημέρωση τις εξελίξεις στην Ευρώπη, όπου δημοσιεύονται τα πρώτα exit polls. 

19:29: Exit Poll: Ντέρμπι στην Αττική – «Περίπατος» Μπουτάρη

19:10: Ανακούφιση στη ΝΔ καθώς αναφέρουν πως τα αποτελέσματα δεν δίνουν εικόνα ανατροπής και υποστηρίζουν πως δεν ανταποκρίνονται στο δημοψηφισματικό χαρακτήρα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουν επίσης πως θα πρέπει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών να αναλυθούν συνδυαστικά με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

19:09: Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ιστορική πρωτιά ωστόσο όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου θα περιμένουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. 

19:06: Ιστορική πρωτιά της Αριστεράς: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 26% έως 30%

 

image

18:30: To Tvxs.gr μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμα του EuroparlTV για τις ευρωεκλογές. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα εδώ. Η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 21:30.  

18:02: Μία ώρα έχει μείνει για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Αν και το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για «ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας» κόμματα της αντιπολίτευσης και πολίτες έχουν καταγγείλει παρατυπίες, όπως έλλειψη ψηφοδελτίων κλπ. Μάλιστα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος εκλογικών αντιπροσώπων για «αλλοίωση αποτελέσματος». 

18:00: Διαβάστε τις πρωινές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.