Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο νέος δήμαρχος Βόλου, με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 52,89% και καταμετρημένες ψήφους στα 102 από τα 247 εκλογικά τμήματα. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής και όσων αντετίθεντο στην υποψηφιότητά του.

Ads

Σε δηλώσεις που έκανε προς το συγκεντρωμένο πλήθος και ενώ στον ουρανό είχαν αφεθεί λευκά περιστέρια, ο Αχιλλέας Μπέος αφού ευχαρίστησε τους δημότες που τον ψήφισαν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των καλλιτεχνών από την Αθήνα που συνυπέγραψαν κατά της υποψηφιότητάς του.

Τους χαρακτήρισε «ανθρώπους της αρπαχτής» που «επί χρόνια λυμαίνονται τα κονδύλια του υπουργείου Πολιτισμού».

Παράλληλα επιτέθηκε κατά του ανθυποψηφίου του Μαργαρίτη Πατσιαντά, τον οποίο χαρακτήρισε «μικροπρεπή και χωρίς αξιοπρέπεια» και σχολίασε ότι τη Δευτέρα το πρωί η Κουμουνδούρου θα τον στείλει στο σπίτι του «ενώ εσείς τον στείλατε από απόψε», όπως είπε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες.

Ads

Ο νέος δήμαρχος Βόλου ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραλάβει τίποτα από την απερχόμενη δημοτική Αρχή, χωρίς προηγουμένως να έχει σχετικό έγγραφο γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ο «λυσσαλέος πόλεμος» που έγινε εναντίον του «δείχνει ότι κάτι κρύβουν και φοβούνται». Επίσης, ανέφερε ότι θα είναι δήμαρχος όλων των Βολιωτών.