Κραδασμοί στη ΔΗΜΑΡ από το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Τα ηγετικά στελέχη περιμένουν να δουν το τελικό αποτέλεσμα και το αν τελικά το κόμμα θα ξεπεράσει το κρίσιμο όριο του 3% και θα εκλέξει ευρωβουλευτή. Ωστόσο, ήδη υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στελεχών με προεξάρχοντα τον Γρηγόρη Ψαριανό που έκανε λόγο για πολιτική αποδοκιμασία των επιλογών της ηγετικής ομάδας και ζήτησε έκτακτο συνέδριο άμεσα. Το αρνητικό αποτέλεσμα αποδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του θα συζητήσει τις αιτίες του αποτελέσματος και το μήνυμα των εκλογών. 

Ads

 

Από το αποτέλεσμα του exit poll, καθώς και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν, τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα πρόκειται να είναι οριακό για τη ΔΗΜΑΡ και θεωρείται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη πριν ανακοινωθεί, τουλάχιστον, το 25% των πραγματικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, θεωρούν ότι τα διαφαινόμενα αποτελέσματα φανερώνουν ότι η πόλωση που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες, λειτούργησε εις βάρος των μικροτέρων κομμάτων.

 

Ωστόσο, ήδη υπάρχουν οι πρώτες σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Γρηγόρης Ψαριανός ζητά άμεσα έκτακτο συνέδριο του κόμματος και τονίζει: «Καταδεικνύεται περίτρανα η πολιτική αποδοκιμασία των επιλογών της ηγετικής ομάδας του κόμματος».

Ads

Μάλιστα, την ώρα που βρισκόταν στο Mega είπε ότι «με εκπλήσσει κάθε ποσοστό κάτω από το 3%. Αλλά αυτό το 1,3% με συγκλονίζει, και καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω την οποιαδήποτε συζήτηση. Παρακαλώ να με αποδεσμεύσετε» και έφυγε.

 

«Θα προτιμούσα να δω ένα πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά αν είναι αυτό, είναι καταστροφικό αποτέλεσμα για την παράταξη» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας το exit poll για τις ευρωεκλογές. Μιλώντας στον Star, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν κάποιος θα θέσει θέμα ηγεσίας για τον κ. Κουβέλη. Νομίζω ότι με το 2% δεν μπαίνει θέμα ηγεσίας». Ο Βασίλης Οικονόμου πρόσθεσε ότι θα πρέπει πλέον η ΔΗΜΑΡ να δει την προοπτική μιας ευρύτερης κεντροαριστεράς συνεργασίας.

Για πολύ βαριά ήττα έκανε λόγο και ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.