Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ.

Ads

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε:

Η συζήτηση διεξάγεται σε υψηλούς τόνους, ενώ την Τετάρτη τοποθετήθηκε και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, επιμένοντας στις θέσεις που έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ads

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών  δεν αναφέρθηκε στις  αποκαλύψεις για το μοντάζ των ηχητικών ντοκουμέντων που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Επιπλέον, κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη διότι, όπως είπε, δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο δεν συναίνεσε στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με βάση την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 που εντόπισε ισχυρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας.