Με το γνωστό αντιδραστικό ύφος του ρητόρευσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, στην τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην ολομέλεια την Πέμπτη.

Ads

Για την τραγωδία των Τεμπών υποστήριξε πως «έχουμε χρέος την προσευχή και τον αγώνα μας δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων», και πως «η Παναγία να έχει αυτά τα παιδιά στην αγκαλιά της.»

Επίσης, τόνισε ότι «ο κ. Καραμανλής είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 57 ανθρώπων», και πως «έχει θολώσει από την αλαζονεία του», αναφερόμενος στον πρώην υπουργό μεταφορών και υποδομών. Ο ταξιδιώτης κλείνει εισιτήριο χωρίς να γνωρίζει αν πάει στον προορισμό του, πρόσθεσε, ενώ αλήθεια «είναι η αλήθεια που συμφέρει εσάς κι όχι η αλήθεια του Χριστού και των πραγματικών γεγονότων».

Για θέματα ισότητας, προσωπικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ο κ. Νατσιός είπε πως «κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι θεωρείτε εσείς ισότητα», και ότι «οι παρελάσεις είναι τα καρναβάλια και οι αλλόκοτες της Υπερηφάνειας με κέρατα και φούστες», και όσον αφορά στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών είπε πως «είστε το κόμμα που ώθησε χαιρέκακα ξένες εφημερίδες να πανηγυρίζουν γιατί ηττήθηκε η ορθοδοξία και η Εκκλησία».

Ads

Όσον αφορά σε θέματα ακρίβειας, και οικονομικών δυσκολίων του μέσου πολίτη, ο Νατσιός υπογράμμισε ότι «ο εργαζόμενος με 20 ευρώ στην τσέπη πάει στο σούπερ μάρκετ και καλείται να επιλέξει αν θα αγοράσει ψωμί ή γάλα» ενώ ο πολίτης που χρήζει ιατρικής περίθαλψης, έχει στο μυαλό του το πώς θα πληρώσει το φακελάκι».

«Εχετε προσωπική και εγωιστική ατζέντα – πήρατε από τον κόσμο το ψωμί και του δίνετε ψίχουλα, μιλάτε δε για πρόοδο» ενώ στην πραγματικότητα «σκοπός σας είναι η επικράτηση των δικών σας, προσωπικών συμφερόντων.»

«Ζούμε τη δικαιοσύνη των 158 ψήφων», τόνισε ο πρόεδρος της Νίκης.