Η αποψινή σας ψήφος «θα σας συνοδεύει για πάντα, θα σας στιγματίσει για πάντα και η παρουσία σας στη Βουλή ήδη έχει γραφτεί στην ιστορία», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης.

Ads

Σχολιάζοντας το δυστύχημα των Τεμπών, παρατήρησε πως «κανείς από τα θύματα δεν γνώριζε πώς λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος, άκουγαν τις δικές σας διαβεβαιώσεις, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τρεις μέρες πριν από το έγκλημα των Τεμπών διαβεβαίωνε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων».

Προέτρεψε την κυβέρνηση να σεβαστεί «τη μνήμη αυτών των ανθρώπων αυτές τις λίγες ώρες που βρίσκεστε εδώ στη Βουλή για να απολογηθείτε», καθότι «διαφημίζατε την ασφάλεια των σιδηροδρόμων ενώ γνωρίζατε όσα οι απλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν – αυτά που δεν λέγατε, που κουκουλώνατε, που συγκαλύπτατε».

Επιπλέον, «παραβιάσατε όλους τους κανονισμούς», καθότι αυτές οι παραβιάσεις«ήταν συνεχείς. Τα σάπια βαγόνια και τα βαγόνια της Ζίμενς του ‘90 είναι τα βαγόνια που βάλατε τα παιδιά και το γνωρίζατε».

Ads

Ανακαλώντας την θερμή αποδοχή και το χειροκρότημα που έλαβε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Α. Καραμανλής στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, τόνισε πως εκείνος «καταχειροκροτήθηκε από την ΚΟ σας. Γιατί κύριοι; Είπε συγνώμη; Είπε ότι έκανε λάθος; Όχι, είπε ότι τα έκανε όλα σωστά, και σε κατάσταση έξαλλου πανηγυρισμού, ο κ. Καραμανλής χειροκροτήθηκε σαν πρωθυπουργός».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εξής περιστατικό: «Έχετε παραβιάσει τα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου υπήρχε η δικογραφία των Τεμπών, είναι καταχωρισμένο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει συσκοτίσει τις έρευνες».

Αλλά, τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, «το έγκλημα αυτό αποκλείεται να συγκαλυφθεί όσο είμαι εγώ εδώ στη Βουλή».