«Θα καταθέσουμε μήνυση κατά της AstraZeneca και κατά παντός υπευθύνου», δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» ο Αντώνης Σακαρούδης, δικηγόρος της οικογένειας του 60χρονου από τη Σύρο, που υπέστη εγκεφαλικό λίγες ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ads

«Παρέλυσε η αριστερή του πλευρά του 60χρονου, μετά το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca του έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές σωματικές βλάβες. Αυτό προκύπτει από τα ιατρικά μας έγγραφα», συνέχισε ο κ. Σακαρούδης τονίζοντας παράλληλα πως, «την Τετάρτη, ο ΕΜΑ, δήλωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να προκαλέσει συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Έχω δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και αντιμετώπισαν προβλήματα».

Επίσης, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, «θα ζητήσουμε την ένορκη εξέταση του κ. Βλαχογιαννόπουλου, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης και παραιτήθηκε πρόσφατα».

«Ο αδερφός μου ήταν πολύ καλά στην υγεία του»

«Σε κέντρο αποκατάστασης βρίσκεται ο αδερφός μου. Είναι παράλυτος, έχει επαφή με το περιβάλλον, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή» δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος, αδελφός του 60χρονου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Ads

«Δύο ώρες μετά το εμβόλιο, ο αδερφός μου έπαθε ισχαιμικό εγκεφαλικό που προήλθε από θρόμβωση. Οι γιατροί δεν έχουν αποφανθεί ακόμα αν σχετίζεται το εμβόλιο. Είπαν απλώς ότι προήλθε από θρόμβωση. Ήταν πολύ καλά στην υγεία του. Δεν είχε πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά.