Έντονη ανησυχία προκάλεσε στο νησί της Σύρου, η είδηση για τον 60χρονο άνδρα, ο οποίος κατέρρευσε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του, μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 60χρονος άνδρας πραγματοποίησε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού το εν λόγω εμβόλιο της AstraZeneca , αλλά λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του, την ώρα που έπινε καφέ με έναν φίλο του έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο. Ο 60χρονος νοσηλεύεται πλέον στο Θριάσιο καθώς έγινε άμεση αεροδιακομιδή, το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο άνδρας είχε ιστορικό με δύο εγκεφαλικά στο παρελθόν.

«10 με 12 είχε ραντεβού  στο ΙΚΑ για τον εμβολιασμό του. 10:30 έκανε το εμβόλιο της Astra, παρέμεινε 20 λεπτά περίπου στο χώρο και εν συνεχεία τον άφησαν να φύγει» δηλώνει  στο logotypos.gr, συγγενικό του πρόσωπο, προσθέτοντας:

Ads

«Πήρε τη μηχανή του και κατευθύνθηκε  στο σπίτι του στην Ντελαγκράτσια. Μόλις μπήκε μέσα, πήγε να κάνει έναν καφέ και κατέρρευσε. Ευτυχώς βρισκόταν εκεί  η σύζυγος του  και κάλεσε βοήθεια. Ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ εγκεφαλικό. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε υπάρχουν δύο ειδών εγκεφαλικά. Τα αιμορραγικά, από σπάσιμο αγγείου, και τα ισχαιμικά που δημιουργούνται από θρόμβους. Απ’ ότι έδειξε η αξονική δεν είναι αιμορραγικό. Εμείς δεν είμαστε γιατροί αλλά  συνδυάζουμε τα γεγονότα. Λόγω του  ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί θρόμβους, όλοι οι συγγενείς τα συνδυάσανε και λένε ότι μπορεί να’ ναι απ’ αυτό… Η λογική λέει ότι είναι αυτό. Αλλά και να ξεκινούσε κάτι το επιδείνωσε το εμβόλιο. Φυσικά με κάθε επιφύλαξη τα λέμε αυτά.  Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν, όμως είναι τέτοιες οι συγκυρίες και οι συμπτώσεις που φαίνεται ότι το εμβόλιο μπορεί να ήταν και η αιτία».