1. Την μαζική και συντονισμένη απέλαση Ρώσων διπλωματών από ΗΠΑ, Καναδά, 14 μέλη της ΕΕ και Ουκρανία ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο συνολικός αριθμός των διπλωματών υπολογίζεται σε πάνω από εκατό.

Ads

2. Η επόμενη πράξη στο μεγάλο «παζάρι» του Ερντογάν με την Δύση παίζεται στην Βάρνα – μια πράξη, στην οποία η Άγκυρα δείχνει έτοιμη να ανοίξει όλη την βεντάλια των διεκδικήσεών της με βασικό «όπλο» πάντοτε το προσφυγικό. 

3. Οργή για τη σύλληψη Πουτζντεμόν. Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας συνελήφθη την Κυριακή στη Γερμανία και κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών αν εκδοθεί στην Ισπανία. Μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Βαρκελόνη. Σημειώθηκαν επεισόδια.  

4. Η Super League αποφάσισε να κάνει δεκτούς τους όρους Βασιλειάδη, ανοίγοντας το δρόμο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Επεισόδιο Καραπαπά και Γκαγκάτση. Παραμένει η αφαίρεση 3 βαθμών στον Ολυμπιακό. SOS από τον ΠΑΟ που κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Ads

5. Η Αθήνα πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην υγεία. Τι λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε. Πότε θα αραιώσει η σκόνη. Διαβάστε επίσης: Το πορτοκαλί χιόνι έφερε τον Άρη στη Γη. 
 

6. Στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την γραμμή των «ίσων αποστάσεων» της Φώφης Γεννηματά και συντάχθηκε ανοιχτά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένας ρόλος από το μέλλον για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

7. Μεγάλη τραγωδία. Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – ανάμεσά τους 41 παιδιά -, από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της Σιβηρίας. Πολλά από τα παιδιά που σκοτώθηκαν βρίσκονταν στο σινεμά του εμπορικού. 

8. Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Βοιωτίας, καθώς αρρώστησαν οι 45 από τους 60 μαθητές ενός σχολείου του Ακραιφνίου. Το σχολείο έκλεισε άμεσα με απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν ληφθεί δείγματα νερού. 

9. Σάλος έχει ξεσπάσει με το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και στο οποίο φαίνονται δυο φαντάροι να πετούν έναν σκύλο ζωντανό στο γκρεμό. Διατάχθηκε έρευνα από το ΓΕΣ. Έζησε ο σκύλος, αναγνωρίστηκαν οι στρατιώτες. Ζητούν «επιεική κρίση και κατανόηση». 

10. Αν οι αλγόριθμοι μπορούν ήδη να ξεπεράσουν τις ικανότητες ενός master Go παίκτη, μήπως μπορούν να ξεπεράσουν και τους καλύτερους σε αυτό με το οποίο συγκρίνεται το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι: στον πόλεμο;

11. Το χωριό Longyearbyen, η πρωτεύουσα του απομακρυσμένου νορβηγικού νησιού Svalbard, μπορεί να ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ομορφιά της, αλλά κρύβει έναν περίεργο νόμο που δεν αφήνει κανέναν από τους 2.000 κατοίκους να πεθάνει εκεί.