Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Βοιωτίας, καθώς αρρώστησαν οι 45 από τους 60 μαθητές σχολείου του Ακραιφνίου.

Ads

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρος Καρκανάς αποφάσισε το άμεσο κλείσιμο του σχολείου και ειδοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (ΠΕΒ) για να διερευνήσουν την υπόθεση. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί αρμοδίως και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι «Star Κεντρικής Ελλάδας», τα συμπτώματα των μαθητών είναι υψηλός πυρετός, εμετοί και τάση για εμετό και λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και τα κόκκαλα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ανάλογα συμπτώματα έχουν εντοπιστεί στην περιοχή και σε ηλικιωμένους.

Μάλιστα συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ έλαβαν δείγματα νερού τα οποία και εστάλησαν για ανάλυση στο χημείο της Λιβαδειάς ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό. Οι υπεύθυνοι ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού.

Ads