Το διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτούς τους όρους που είχε θέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το τριήμερο 31 Μαρτίου-2 Απριλίου να διεξαχθεί η αναβληθείσα 26η αγωνιστική, ενώ πιθανότατα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει η εκκρεμής αναμέτρηση της 25ης ημέρας, μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι όροι Βασιλειάδη

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις βασικοί πυλώνες των δεσμεύσεων που ζητούσε ο Γιώργος Βασιλειάδης από τις ΠΑΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA, ήταν

Ads
  • να δεσμευτούν οι παράγοντας για την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να καλυφθούν τα νομικά κενά, εμπλουτίζοντας για παράδειγμα τον κώδικα με ποινές που οδηγούν στη βία, όπως για παράδειγμα οι αιχμηρές δηλώσεις.
  • να χάνει την αδειοδότησή της και να υποβιβάζεται μια ομάδα αν εμπλακεί δύο φορές σε μια σεζόν σε επεισόδια μεγάλης έκτασης (σημ: δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά, όπως το μπουκάλι στον Βλάνταν Ίβιτς ή το ρολό ταμειακής στον Όσκαρ Γκαρθία, αλλά σε εκτεταμένα επεισόδια)
  • να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα και την ασφάλεια να την αναλάβουν οι ίδιες οι ΠΑΕ με ιδιωτικές εταιρείες. 

Tο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31 Μαρτίου

15:00 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ
19:30 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Κυριακή 1 Απριλίου

15:00 Πανιώνιος – Ξάνθη
15:00 Κέρκυρα – Λαμία
17:15 Απόλλων Σμύρνη – Λάρισα
19:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 2 Απριλίου

19:30 Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς