Την «επιεική κρίση και κατανόηση όλων» ζητούν οι δράστες της κακοποίησης του σκύλου, σε δήλωσή τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Παραμυθιάς. 

Ads

Η δήλωση στην ιστοσελίδα έχει ως εξής:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Ads

Νικόλαος Τζούνας
Γεώργιος Χαρίτος».

Η εν λόγω βαρβαρότητα έγινε γνωστή μέσα από ένα άγριο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει δυο φαντάρους να πετούν ένα ζωντανό σκυλάκι σε ένα γκρεμό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς και την άμεση παρέμβαση του υπουργείου ‘Αμυνας.

Πολύ γρήγορα οι δράστες ταυτοποιήθηκαν, ενώ το μικρό σκυλί είναι καλά στην υγεία του. Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.