Γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 1983, ο Άνταμ Ντράιβερ (Adam Driver) έγινε αρχικά γνωστός μέσα από δημοφιλής τηλεοπτικές σειρές (Girls: 2012 – 2017), ενώ στη συνέχεια των εμπιστεύθηκαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, σπουδαίοι σκηνοθέτες. Από το «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους, μέχρι το «Logan Lucky» του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Annette» του Λεός Καράξ, όπου πρωταγωνιστεί δίπλα στην Μαριόν Κοτιγιάρ, παρουσιάζουμε δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του, στην μεγάλη οθόνη, με χρονολογική σειρά.

Ads

Paterson
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Τζιμ Τζάρμους
Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Ντράιβερ, Γκολσεφτί Φαραχανί, Μπάρι Χένλεϊ, Κλιφ Σμιθ, Τσάστεν Χάρμον, Ουίλλιαμ Τζάκσον Χάρπερ
Φωτογραφία: Φρέντερικ Ελμς
Μοντάζ: Αφόνσο Γκονκάλβες
Μουσική: Σκερλ
Παραγωγοί: Τζόσουα Άστραχαν, Κάρτερ Λόγκαν
Έτος Παραγωγής: 2016
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Διάρκεια: 113 λεπτά

image

Κεντρικός χαρακτήρας του έργου είναι ένας οδηγός λεωφορείου (Άνταμ Ντράιβερ) ο οποίος ονομάζεται Πάτερσον, μένει στην μικρή πόλη Πάτερσον του Νιού Τζέρσεϊ και στον ελεύθερό του χρόνο γράφει εκπληκτικά ποιήματα. Η όμορφη γυναίκα του (Γκολσιφτέ Φαραχανί) ονειρεύεται να γίνει σταρ της ηλεκτρικής κιθάρας και ταυτόχρονα ζαχαροπλάστρια σπιτικών κέικ, ενώ ο ιδιόρρυθμος σκύλος τους είναι πάντα έτοιμος για τις χειρότερες σκανταλιές. Ο Πάτερσον αγαπά τη Λόρα, κι αυτή τον αγαπά. Αυτός επικροτεί τις νεόκοπες φιλοδοξίες της. Αυτή υποστηρίζει το ταλέντο του στην ποίηση.

Ads

Τρία χρόνια μετά το φιλμ του «Μόνο Οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» (Only Lovers Left Alive – 2013), ο Τζιμ Τζάρμους επιστρέφει ανανεωμένος με τη νέα του δημιουργία: «Paterson» (2016). Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του Αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά, μας προσφέρει απλόχερα μια γενναιόδωρη ιστορία και μας δείχνει γιατί οι μικρές ανθρώπινες στιγμές της καθημερινότητας μας είναι τελικά και οι πιο πολύτιμες στη ζωή. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, ο ταλαντούχος Άνταμ Ντράιβερ και η πάντα γοητευτική Γκολσιφτέ Φαραχανί. Η ταινία μας μυεί στην ποίηση με αναπάντεχο χιούμορ, παρατηρεί σιωπηρά τους θριάμβους και τις ήττες της καθημερινής ζωής, όπως και την ποίηση που κρύβεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Σιωπή / Silence
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε / Martin Scorsese
Σενάριο: Jay Cocks, Martin Scorsese, based on the novel by Shûsaku Endô
Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Σάιαραν Χάιντς, Ταντανόμπου Ασάνο, Σίνια Τσουκαμότο, Νανά Κομάτσου.
Χώρα Παραγωγής: Μεξικό, Ταϊβάν, Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 161 λεπτά

image

Η ταινία έχει ως ήρωες δύο Ιησουίτες μοναχούς (Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ), οι οποίοι αναζητούν στην Ιαπωνία τον χαμένο τους μέντορα (Λίαμ Νίσον). Την εποχή εκείνη, ο Χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό και όποιος εξασκούσε την πίστη του απειλούνταν με βασανισμό, ακόμη και εκτέλεση. Η σύγκρουση και η επιβολή του καθολικισμού σε κάθε άτομο χωριστά αλλά και σε κοινωνίες ολόκληρες παραμένει ένα από τα βασικά σημεία της θεματολογίας του Σκορτσέζε. Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Σάιαραν Χάιντς, Ταντανόμπου Ασάνο, Σίνια Τσουκαμότο, Νανά Κομάτσου.

Ο Σκορσέζε σκηνοθέτησε τη «Σιωπή», βασισμένος στο σενάριο που έγραψε με τον Τζέι Κοκς (Gangs of New York, The Age of Innocence). Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα που έγραψε ο Ιάπωνας συγγραφέας, Σιουσάκου Έντο το 1966 και εξετάζει το πνευματικό και θρησκευτικό ερώτημα περί της σιωπής του Θεού μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.

Μετά το αριστουργηματικό φιλμ του 1988, «The Last Temptation of Christ» (βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Νίκου Καζαντζάκη), αλλά και το «Kundun» του 1997, ο Σκορσέζε, επιστρέφει σε μία αγαπημένη του θεματική, με μία ταινία που θέτει και πάλι στο επίκεντρο της, την αγωνία του ανθρώπου απέναντι στη θρησκεία. Όμως σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα έργα του, ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης αποτυγχάνει να εμβαθύνει και περιορίζεται στην εξιστόρηση μίας μονοδιάστατης εικόνας, με περιορισμένη οπτική γωνία. Μόνη διέξοδος μοιάζει η άψογη κινηματογράφηση, η μαγεία της φωτογραφίας και κυρίως οι καλές ερμηνείες των τριών βασικών πρωταγωνιστών του: Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ και Λίαμ Νίσον.

Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι / Star Wars: The Last Jedi
Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον
Σενάριο: Ράιαν Τζόνσον
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ, Ανταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Οσκαρ Αϊζακ, Αντι Σέρκις, Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Ντόμναλ Γκλίσον, Λόρα Ντερν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο
Φωτογραφία: Στιβ Γιέντλιν
Μοντάζ: Μπομπ Ντουκσέ
Μουσική: Τζον Γουίλιαμς
Έτος Παραγωγής: 2017
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Διάρκεια: 152 λεπτά

image

Έχοντας πραγματοποιήσει τα πρώτα της βήματα σε ένα μεγαλύτερο κόσμο στο “Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει” (2015), η Rey συνεχίζει το επικό της ταξίδι με τους Finn, Poe και Luke Skywalker στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας. Πρωταγωνιστούν: Ντέζι Ρίντλεϊ, Ντόμναλ Γκλίζον, Λόρα Ντερν, Κέλι Μέρι Τραν, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Άνταμ Ντράιβερ, Όσκαρ Άιζακ, Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Γκουέντολιν Κρίστι, Κάρι Φίσερ, Λουπίτα Νιόνγκο, Τζον Μπογιέγκα, Άντι Σέρκις.

Το όγδοο επεισόδιο της σχετικής σειράς «Πόλεμος των Άστρων», είναι μία εξαιρετική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που θα συγκινήσει τους παλιούς θεατές, αλλά και θα γοητεύσει τους νέους. Παράλληλα όμως το συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί και τον απόλυτο κινηματογραφικό φόρο τιμής στην Κάρι Φίσερ, καθώς η θρυλική «Πριγκίπισσα Λέια» έφυγε από τη ζωή, έναν χρόνο πριν στις 27 Δεκεμβρίου του 2016.

Logan Lucky
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Σενάριο: Ρεμπέκα Μπλαντ
Πρωταγωνιστούν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ανταμ Ντράιβερ, Ντάνιελ Κρεγκ
Φωτογραφία: Πίτερ Αντριους
Μοντάζ: Μέρι Αν Μπέρναρντ
Μουσική: Ντέιβιντ Χολμς
Έτος Παραγωγής: 2017
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Διάρκεια: 118 λεπτά

image

Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ) αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει. Με λίγη βοήθεια από φίλους ληστές σχεδιάζει να κλέψει 14 εκατομμύρια δολάρια από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς.

Μία ταινία που διηγείται μια ριψοκίνδυνη ληστεία εκατομμυρίων με μία τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, σκηνοθέτη της τριλογίας των Ocean’s και ένα καστ πρώτης γραμμής που περιλαμβάνει τους Κάθριν Γουότερστον, Ντάνιελ Κρεγκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σεθ Μακφάρλεν, Σεμπάστιαν Σταν, Άνταμ Ντράιβερ, Κέιτι Χολμς, Χίλαρι Σουόνκ, Τζέσκο Γουάιτ και Ράιλι Κίου, να μας παραδίδουν μια έξυπνη, συναρπαστική και αστεία ιστορία εργατών. Αρχικά το σενάριο δόθηκε στον Σόντερμπεργκ απλά και μόνο για να το διαβάσει και να προτείνει τον κατάλληλο σκηνοθέτη. Ο διάσημος δημιουργός διασκέδασε πολύ διαβάζοντας το κείμενο και αποφάσισε να το γυρίσει ο ίδιος:

«Κανείς δεν ντύνεται όμορφα. Κανείς δεν έχει όμορφα πράγματα. Δεν έχουν λεφτά. Δεν έχουν τεχνολογία. Όλα είναι αυτοσχέδιες πατέντες και λαστιχάκια (rubber band technology).»

Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη / The Man Who Killed Don Quixote
Σκηνοθεσία: Τέρι Γκίλιαμ
Σενάριο: Τέρι Γκίλιαμ, Τόνι Γκρισόνι
Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Ντράιβερ, Τζόναθαν Πράις, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Όλγα Κιριλένκο, Τζοάνα Ριμπέιρο, Όσκαρ Γιενάντα, Τζέισον Γουότκινς, Σέρτζι Λόπεζ, Τζόρντι Μολά
Φωτογραφία: Νικόλα Πεκορίνι
Κοστούμια: Λίνα Μόσουμ
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 132 λεπτά

image

Εμπνευσμένο από τον ήρωα του Miguel de Cervantes, μπλέκοντας τον μύθο με την πραγματικότητα & έπειτα από μία Οδύσσεια δύο δεκαετιών, ο Τέρι Γκίλιαμ επιστρέφει! Ο αγαπημένος παραμυθάς της Έβδομης Τέχνης – που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει αγαπημένες ταινίες, όπως το «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» του 1998 και «Ο Βασιλιάς Της Μοναξιάς» του 1991 – είναι έτοιμος να μας ταξιδέψει και πάλι με την ταινία του: «The Man Who Killed Don Quixote», με πρωταγωνιστές τους Ανταμ Ντράιβερ, Τζόναθαν Πράις, Ολγκα Κιριλένκο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ. Αποτέλεσε την Ταινία Λήξης του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

«Ξεκίνησα να δουλεύω στον Δον Κιχώτη το 1989 και ήμουν ενθουσιασμένος που 400 χρόνια μετά τον θάνατο του Θερβάντες, η ταινία έμπαινε σε παραγωγή. Ο Δον Κιχώτης είναι ένας ονειροπόλος, ιδεαλιστής και αθεράπευτα ρομαντικός, αποφασισμένος να μη δεχθεί τους περιορισμούς της πραγματικότητας και να πορεύεται παρά τις δυσκολίες, ακριβώς όπως κάναμε εμείς. Βρήκα τα μέρη των ονείρων μου στην Ισπανία και την Πορτογαλία και επιτέλους, μπορώ να πω την ιστορία του Ιππότη της Ελεεινής Μορφής στο σύγχρονο κοινό.» – Τέρι Γκίλιαμ

Η Παρείσφρηση / BlacKkKlansman
Σκηνοθεσία: Σπάικ Λι
Σενάριο: Charlie Wachtel, Τσάρλι Γάτστελ, Ντέιβιντ Ραμπίνοβιτς, Κέβιν Γουίλμοτ, Σπάικ Λι – Βασισμένο στο βιβλίο του Ρον Στάλγουορθ
Πρωταγωνιστούν: Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Τόφερ Γκρέις, Λόρα Χάριερ,  Κόρεϊ Χόκινς, Ράιαν Έγκολντ, Άλεκ Μπάλντουιν, Χάρι Μπελαφόντε
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 135 λεπτά

image

Από τον οραματιστή σκηνοθέτη Σπάικ Λι – ο οποίος μας έχει χαρίσει ταινίες όπως το «Κάνε Το Σωστό» του 1989 και η «25η Ώρα» του 2002 –  έρχεται η απίστευτη πραγματική ιστορία ενός αστυνομικού που εισχώρησε στην Κου Κλουξ Κλαν, για να αποκαλύψει τα εγκλήματα της φασιστικής οργάνωσης. Πρωταγωνιστεί ο γιος του Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζον Ντέιβιντ και ο πάντα αξιόπιστος, Άνταμ Ντράιβερ.

«Αισθανόμαστε ότι έχουμε χάσει την επαφή με το ποιοί είναι τελικά οι καλοί και οι κακοί σε αυτή τη χώρα. Ο ναζισμός, η λευκή υπεροχή, η Κου Κλουξ Κλαν, αυτοί είναι οι κακοί. Είναι ομάδες μίσους. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές παίρνοντας ίσες αποστάσεις. Αυτή η ταινία, δεν έγινε μόνο για να ψυχαγωγήσει τα πλήθη, αλλά φτιάχτηκε για να προσφέρει μια κινηματογραφική εμπειρία που θα μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε την ηθική μας πυξίδα όταν πρόκειται για τον ρατσισμό και την Λευκή Υπεροχή.» – Άνταμ Πιλ (παραγωγός της ταινίας «Η Παρείσφρηση»)

The Report
Σκηνοθεσία: Σκοτ Ζ. Μπερνς
Σενάριο: Σκοτ Ζ. Μπερνς
Πρωταγωνιστούν: Ανταμ Ντράιβερ, Ανέτ Μπένινγκ, Τζον Χάμ, Κόρι Στολ, Μόρα Τίρνι, Μάικλ Σι Χολ
Φωτογραφία: Εϊτζιλ Μπριλντ
Μοντάζ: Γκρεγκ Ο’ Μπράιντ
Μουσική: Ντέιβιντ Γουίνγκο
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 119 λεπτά

image

Το φιλμ, είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Ντάνιελ Τζόουνς, ενός ερευνητή της Αμερικάνικης Γερουσίας, ο οποίος ασχολήθηκε επτά ολόκληρα χρόνια, συντάσσοντας μια αναφορά για την χρήση βασανιστηρίων στην ανάκριση των κρατουμένων για τρομοκρατία από την CIA, στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το «The Report», πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Sundance τον Ιανουάριο και προβάλλεται στην πλατφόρμα, Amazon Prime Video. Στην Ελλάδα δεν κυκλοφόρησε στις αίθουσες. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου σεναριογράφου, Σκοτ Ζ. Μπερνς. Πρωταγωνιστούν: Ανταμ Ντράιβερ, Ανέτ Μπένινγκ, Τζον Χάμ, Κόρι Στολ, Μόρα Τίρνι, Μάικλ Σι Χολ. Για την ερμηνεία της, η Ανέτ Μπένινγκ, έχει αποσπάσει μία Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου ‘Β Γυναικείου Ρόλου.

Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν / The Dead Don’t Die
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Τζιμ Τζάρμους
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Στιβ Μπουσέμι, Τομ Γουέιτς, Άνταμ Ντράιβερ, Σελίνα Γκόμεζ, Ίγκι Ποπ, Κλόι Σεβινί, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ, RZA
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α., Σουηδία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 104 λεπτά

image

Βρισκόμαστε στην ήσυχη, σχεδόν αόρατη πόλη του Σέντερβιλ στην κεντρική Αμερική. Όλα εκεί φαίνονται να κυλούν ήσυχα και ασφαλή, όμως στην πραγματικότητα, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το φεγγάρι τις τελευταίες μέρες φέγγει πιο έντονα και μοιάζει να έχει κατέβει ανεξήγητα χαμηλά. Οι ώρες της ημέρας μπερδεύονται, το φως του ήλιου χάνεται, ενώ τα ζώα συμπεριφέρονται παράξενα. Οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις είναι ανησυχητικές και οι επιστήμονες απορούν. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει την κατάρα που θα έρθει να σκεπάσει σύντομα αυτή την μικρή πόλη.

Οι συνήθεις ύποπτοι φίλοι του Τζιμ Τζάρμους δίνουν κι εδώ το παρών, συνθέτοντας ένα καστ που κάθε ταινία θα ήθελε να διαθέτει, με τους: Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Στιβ Μπουσέμι, Τομ Γουέιτς, Άνταμ Ντράιβερ, Σελίνα Γκόμεζ, Ίγκι Ποπ, Κλόι Σεβινί, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ και RZA.. Ξεχωρίζει ο Άνταμ Ντράιβερ, σε μία απολαυστική ερμηνεία με φόντο μία συμβολική κωμωδία για τους ζωντανούς νεκρούς, στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.

Ιστορία Γάμου / Marriage Story
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Νόα Μπάουμπακ
Ηθοποιοί: Άνταμ Ντράιβερ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα, Ρέι Λιόττα, Τζούλι Χάγκερτι, Μέριτ Γουίβερ, Έιζι Ρόμπερτσον, Γουάλας Σον, Μάρθα Κέλι, Μαρκ Ο’ Μπράιεν
Φωτογραφία: Ρόμπι Ράιαν
Μοντάζ: Τζένιφερ Λέιμ
Μουσική: Ράντι Νοιύμαν
Έτος Παραγωγής: 2019
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α
Διάρκεια: 136 λεπτά

image

Ο Τσάρλι (Άνταμ Ντράιβερ), είναι ένας θεατρικός σκηνοθέτης στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η Νικόλ (Σκάρλετ Τζοχάνσον), μία υποσχόμενη ηθοποιός που δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμα το ταλέντο της. Εναλλάξ περιγράφουν το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου. Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας. Σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή, η οποία βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα. Ένα πολυεπίπεδο «δράμα διαζυγίου» που ισορροπεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και βυθίζεται στα άδυτα ενός ακατανόητου λαβύρινθου, καθώς ο χωρισμός είναι κάτι τόσο πιο βαθύ από το απλό τέλος μιας ιστορίας.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ, Άνταμ Ντράιβερ και η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Σκάρλετ Γιόχανσον πρωταγωνιστούν στην δραματική ταινία του Νόα Μπάουμπακ, που προσεγγίζει ένα ιδιαίτερο ζήτημα. Η ταινία είναι γυρισμένη για το Netflix, σε σκηνοθεσία του αξιόλογου δημιουργού Νόα Μπόμπακ, ο οποίος στο παρελθόν μας έχει χαρίσει ταινίες όπως το «Frances Ha» του 2012, το «Mistress America» του 2015 και το «The Meyerowitz Stories» του 2017. Αποτέλεσε την ταινία έναρξης του επετειακού 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Ντράιβερ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα και Ρέι Λιότα. Ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής, Νόα Μπάουμπακ σκηνοθετεί αυτήν την προσεγμένη και ανθρώπινη ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και τη διατήρηση μιας οικογένειας.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο «δράμα διαζυγίου» που ισορροπεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και βυθίζεται στα άδυτα ενός ακατανόητου λαβύρινθου, καθώς ο χωρισμός είναι κάτι τόσο πιο βαθύ από το απλό τέλος μιας ιστορίας. Ο Νόα Μπόμπακ επιστρέφει με την «Ιστορία Γάμου» και μας προσφέρει το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» της εποχής μας. Για την ερμηνεία του, ο Άνταμ Ντράιβερ έχει ήδη αποσπάσει μία Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ά Ανδρικού Ρόλου, σε Δραματική Ταινία.

Annette
Σκηνοθεσία: Λεός Καράξ
Σενάριο: Ρον Μαέλ, Ράσελ Μαέλ, Λεός Καράξ
Πρωταγωνιστούν: Ανταμ Ντράιβερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σάιμον Χέλμπεργκ
Φωτογραφία: Καρολίν Σαμπετιέ
Μοντάζ: Νελί Κετιέ
Μουσική: Ρον Μαέλ, Ράσελ Μαέλ
Έτος Παραγωγής: 2021
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Διάρκεια: 139 λεπτά

image

Στο «Annette», ο Λεός Καράξ, δημιουργεί ένα παραμυθένιο σύμπαν ρομαντικών παθών. Ένας αντισυμβατικός και αυτοκαταστροφικός stand-up κωμικός και μια διεθνούς φήμης σοπράνο ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, αποκτούν ένα μυστηριώδες κοριτσάκι μ’ ένα ξεχωριστό πεπρωμένο, την Ανέτ, αλλά η σχέση τους αρχίζει να καταρρέει όταν η καριέρα του πρώτου παίρνει την κάτω βόλτα. Την μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Sparks.

Tρυφερό και  παθιασμένο, σέξι και σπαρακτικό, ένα love story που εγγράφεται στο νου, επενδεδυμένο με μια συγκλονιστική μουσική που εντυπώνεται στην καρδιά, το «Annette» θα συναρπάσει με τον ρομαντισμό, το αίσθημα αλλά και τον εκπληκτικό πρωταγωνιστή του, τον Άνταμ Ντράιβερ, σε έναν απρόσμενο ρόλο που απογειώνει το εκρηκτικό ταλέντο του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το «Annette» είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη, βασισμένη σε μια ιστορία γραμμένη από τους Sparks. Η ταινία είναι αφιερωμένη στην κόρη του σκηνοθέτη, η οποία εμφανίζεται στο πλευρό του στην αρχή της ταινίας, στο στούντιο: στη συνέχεια, όλοι μαζί, παρέα με τους πρωταγωνιστές και το δίδυμο των Sparks (τα αδέλφια  Ράσελ και Ρον Μάελ), ξεχύνονται στους δρόμους του Λος Άντζελες, τραγουδώντας, εισάγοντάς μας στο κλίμα της ταινίας.

Εννέα χρόνια μετά το αναζωογονητικό «Holy Motors», ο Λεός Καράξ επιστρέφει με την νέα του δημιουργία συνδυάζοντας και πάλι ιδανικά την Μουσική με το Σινεμά. Το μιούζικαλ «Annette» με πρωταγωνιστές τον Άνταμ Ντράιβερ και την Μαριόν Κοτιγιάρ, που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες, κυκλοφορεί από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις εγχώριες Κινηματογραφικές Αίθουσες.