Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 11 παιδιών, στη Νίσυρο, αλλά και αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Ads

Ο αρχαιοφύλακας στο μουσείο του νησιού διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς μετά τις καταγγελίες έφυγε από τη Νίσυρο και χρειάστηκαν 11 μέρες για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Το θέμα το αποκάλυψε την Τετάρτη (17/4) το tvxs, όταν ο πατέρας του ανήλικου κατήγγειλε στις αρχές την σεξουαλική παρενόχληση του 12χρονου παιδιού του από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού στη Νίσυρο.

Ακολούθησε μία σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ, τα οποία παράλληλα με τις καταγγελίες έθεταν και σοβαρά ερωτήματα για τη στάση των αρχών.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Το χρονικό

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας μετανάστης και πατέρας ανήλικου παιδιού, κάτοικος Νισύρου, πήγε στην Κω να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση του 12 χρόνου γιου του. Επιστρέφοντας στη Νίσυρο, συνελήφθη επειδή δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα! Σωματεία και κάτοικοι εξέδωσαν ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και συγκεντρωθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του πατέρα.

Ο καταγγελλόμενος ως δράστης του περιστατικού αντίθετα, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Νισύρου, αφέθηκε ελεύθερος και δεν κλήθηκε καν από την εισαγγελία ανηλίκων παρά την καταγγελία από τον πατέρα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Πρόκειται για υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού και υποψήφιο με την παράταξη του δημάρχου Νισύρου.

Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες παιδιών για σεξουαλική παρενόχληση, που έφτασαν τις 11, ενώ ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καλεί την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ερωτήθηκε σχετικά στη βουλή χωρίς να δώσει καμία απάντηση, να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τον φερόμενο ως δράστη.

Την Τετάρτη (17/4) κατά την πολύωρη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο σε σχέση με το ελληνόφωνο τραγούδι, μάθαμε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύση Καλαματιανό, ότι ο 50χρονος φερόμενος ως παρενοχλητής ανηλίκων στη Νίσυρο, είχε καταγγελθεί από το 2021!

Τρεις μέρες μετά την καταγγελία η αρμόδια υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη έβγαλε ανακοίνωση αναστολής καθηκόντων του υπαλλήλου.

«Μάθαμε ότι σε κάποια έδινε μπάφους, σε άλλα γδυνόταν και τους έκανε αναπαράσταση πως γίνεται το σεξ χρησιμοποιώντας σεξουαλικά βοηθήματα…. Αν τολμήσει ο δήμαρχος να τον φέρει πίσω -γιατί έτσι ακούμε- εμείς οι ίδιες οι μανάδες, όπως σκίζουμε τα σπλάχνα μας για να γεννήσουμε, θα σκίσουμε όποιον πειράζει το παιδί μας. Δεν είμαι καθόλου καλά και αποτελώ δημόσιο κίνδυνο. Αυτό θέλω να μάθει εκεί που είναι» λέει μητέρα θύματος στο tvxs. Αποκαλύπτει επίσης κι άλλα στοιχεία που προσθέτουν ερωτηματικά στη στάση της πολιτείας, που άφησε ελεύθερο τον καταγγελλόμενο και προσπαθεί να απελάσει τον πατέρα του 12χρονου θύματος.

«Ξέρουν ότι είμαι στην Κρήτη» λέει ο αρχαιοφύλακας

Στο Ηράκλειο Κρήτης δηλώνει ότι βρίσκεται ο αρχαιοφύλακας. Ο ίδιος δηλώνει άγνοια για το ένταλμα, ενώ εμμένει στην αθωότητά του και τονίζει ότι τόσο η αστυνομία όσο και η υπηρεσία του γνωρίζουν το πού βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, ο αρχαιοφύλακας λέει αρχικά στην εκπομπή LiveNews για το ένταλμα σύλληψης ότι «δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, η αστυνομία γνωρίζει που είμαι, την έχω ενημερώσει δεν νομίζω να έχω κανένα πρόβλημα. Κανένας, κανένας, κανένας (σ.σ δεν τον έχει καλέσει). Έχω δηλώσει κανονικά την διεύθυνση μου και θα δηλώνω όπου είμαι, οτιδήποτε είναι, θα τα δηλώνω κανονικά. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά μου, στα παιδιά της ομάδας. Εμένα τα παιδιά, ότι δηλώσουν τα 25 παιδιά τα μεγάλα και τα 20-25 τα μικρά».

Συνεχίζοντας, ο αρχαιοφύλακας επισημαίνει: «Αν δηλώσουν κάτι κακό τα παιδιά θα καταλάβω, θα πω: “κοίταξε να δεις”, όμως δεν νομίζω να δηλώσουν τα παιδιά και με αγαπούσαν και τα αγαπώ τα παιδιά και τα μεγάλα και τα μικρά και το Δ.Σ. δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Εγώ είμαι πικραμένος γενικά με τους ανθρώπους, υπάρχουν αυτά, τι να κάνουμε; Δεν πειράζει. Θέλω να ηρεμήσω στα αδέλφια μου, που είναι ό,τι αγαπημένο έχω και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε. Όλα θα πάνε καλά».

Ερωτηθείς για το πού βρίσκεται τώρα, ο ίδιος δήλωσε στο Mega: «Στην Κρήτη, το ξέρει η αστυνομία, το ξέρει. Το ξέρει η αστυνομία, η υπηρεσία μου, το ξέρουν όλοι. Ένας πολίτης νόμιμος είμαι. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με δικαστήρια, ξέρει ότι είναι πλεκτάνη. Όταν γνωρίζει ότι είναι πλεκτάνη, το γνωρίζει ότι έπαιξε μία πλεκτάνη αλλά όταν φτάσει η ώρα θα μιλήσω και εγώ. Δεν είμαι κυνηγημένος, δεν με φώναξε κανείς να μου πει συλλάβετέ τον, ξέρουν πού είμαι».