Χαρτί απέλασης έλαβε ο μετανάστης, κάτοικος της Νισύρου, που όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (17/4) το tvxs, κατήγγειλε στις αρχές την σεξουαλική παρενόχληση του 12χρονου παιδιού του από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού στη Νίσυρο.

Ads

«Την ίδια ώρα, ο καταγγελλόμενος ως δράστης, έχει φύγει για τη Ρόδο. Κυνηγούν τον πατέρα του θύματος και ο δράστης είναι ελεύθερος» λέει η δικηγόρος του πατέρα, Θεοδοσία Οικονομίδου στο tvxs, η οποία αποκαλύπτει πως ήδη οι αρχές έχουν και δεύτερη καταγγελία από γονείς άλλου παιδιού ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Ο φερόμενος ως δράστης, ζει και εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια στη Νίσυρο ως φύλακας του μουσείου, υπήρξε υποψήφιος στην παράταξη του δημάρχου του νησιού και κατοικεί στον ξενώνα του μουσείου, που του έχει παραχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Το 12χρονο παιδί, ταραγμένο αφηγήθηκε στη μητέρα του, πως ο εν λόγω υπάλληλος ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής αθλητισμού του νησιού και υπεύθυνος για την ομάδα ανηλίκων, κάλεσε τα παιδιά στο σπίτι του, τους έκανε μασάζ κι έπειτα έδειξε πορνογραφικό βίντεο, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι του νησιού στο tvxs.

Ads

Ο πατέρας μετά από προτροπή πολλών κατοίκων, πήγε στις αρχές της Νισύρου, κι έπειτα στην Κω να καταγγείλει το περιστατικό. Όταν επέστρεψε στη Νίσυρο στις 16 Απριλίου συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ μετά από διαμαρτυρία σύσσωμης της κοινωνίας του νησιού.

«Όταν πήγε να κάνει καταγγελία ο πατέρας, δεν του ζήτησαν χαρτιά ούτε στην Κω, ούτε στη Νίσυρο. Τον κράτησαν με τη δικαιολογία ότι πρέπει να περάσουν 3 μέρες για να εμφανιστεί το αίτημα του για άδεια παραμονής στο σύστημα. Πως λοιπόν ενώ τον άφησαν ελεύθερο το βράδυ, σήμερα λαμβάνουμε έγγραφο απέλασης από την αστυνομική διεύθυνση; Από τη στιγμή που σε δυο μέρες θα εμφανιστεί στο σύστημα η αίτηση για άδεια παραμονής έχεις μια ανοχή, δεν υπάρχει λόγος να επισπεύσουν την απέλαση» λέει η δικηγόρος και προσθέτει:

«Λογικά σε 10-15 μέρες, αν πάρει άδεια δεν θα μπορούν να του κάνουν απέλαση. Εκμεταλλεύονται το γράμμα του νόμου, όμως στην πραγματικότητα εδώ έχουμε ένα θύμα κι έναν δράστη».

Ο καταγγελλόμενος ως δράστης του περιστατικού, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Νισύρου, αφέθηκε ελεύθερος και δεν κλήθηκε καν από την εισαγγελία ανηλίκων παρά την καταγγελία από τον πατέρα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του πατέρα;

«Θα πάμε αύριο στην ασφάλεια της Κω, θα καταθέσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής γιατί μέχρι τώρα ήταν καταγγελία και θα πάρει το δρόμο της η υπόθεση, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες εναντίον του» λέει στο tvxs η κ. Θεοδοσία Οικονομίδου.