Πριν λίγες μέρες, ένας μετανάστης και πατέρας ανήλικου παιδιού, κάτοικος Νισύρου, πήγε στην Κω να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση του 12 χρόνου γιου του. Επιστρέφοντας στη Νίσυρο, συνελήφθη επειδή δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Ads

Ο καταγγελλόμενος ως δράστης του περιστατικού αντίθετα, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Νισύρου, αφέθηκε ελεύθερος και δεν κλήθηκε καν από την εισαγγελία ανηλίκων παρά την καταγγελία από τον πατέρα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Πρόκειται για υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού και υποψήφιο με την παράταξη του δημάρχου Νισύρου. 

Όπως λένε στο tvxs κάτοικοι από τη Νίσυρο, ο συγκεκριμένος υπάλληλος του υπ. Πολιτισμού, εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο μουσείο της Νισύρου ως φύλακας και γι’αυτό του έχει παραχωρηθεί για τη διαμονή του ο ξενώνας του μουσείου, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από παιδική χαρά. 

«Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι δεν ήταν το πρώτο παιδί που παρενόχλησε. Το παιδί το συγκεκριμένο πήγε τρομοκρατημένο στο σπίτι του το είδε το παιδί ανήσυχο η μάνα, το πίεσε και μίλησε. Της είπε το παιδί ότι ο άνθρωπος αυτός κάλεσε παιδάκια σπίτι του από τον αθλητικό σύλλογο και τους έκανε μασάζ. Παραμέρισε το ένα και του έδειξε το βίντεο με το πορνογραφικό υλικό. Το παιδί είπε στη μητέρα του ότι έχουν πάει και άλλα παιδιά σπίτι του κι άλλες φορές» λέει κάτοικος και ενεργός πολίτης της κοινωνίας της Νισύρου στο tvxs.

Ads

«Τα 6 χρόνια που είναι εδώ, είναι φίλος του δημάρχου και υποψήφιος τις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις μαζί του. Είναι μέλος του αθλητικού συλλόγου στο τμήμα ανηλίκων και ο δήμαρχος ακόμα και τώρα τον υποστηρίζει» λέει κάτοικος

Μετά την προτροπή των κατοίκων, ο πατέρας πήγε στην Κω για να καταγγείλει το γεγονός. Στην επιστροφή συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος μετά την παρέμβαση του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό δημόσιας τάξης.

Προηγουμένως, σωματεία και κάτοικοι εξέδωσαν  ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και  συγκεντρωθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας  την απελευθέρωση του πατέρα.

«Είναι απαράδεκτο και υποκριτικό από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του» δηλώνει η επιτροπή ΚΚΕ Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, υπήρξε και στο παρελθόν καταγγελία για τον συγκεκριμένο υπάλληλο, για τη σχέση που ανέπτυσσε με ανήλικα παιδιά, και δη παιδιά από ευάλωτες οικογένειες, χωρίς όμως να έχει υπάρξει άλλη συγκεκριμένη καταγγελία από ανήλικο στις αρχές.

Τι θα κάνει το υπουργείο με τον υπάλληλό του;

Το όνομα του φερόμενου ως δράστη, φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, σε εκλογές σωματείου που ξεκινούν την Πέμπτη 18/4. Πρόκειται για την παράταξη του προέδρου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, ο οποίος παραμένει υπόδικος για την υπόθεση του «αμαρτωλού» ταμείου του υπ. Πολιτισμού που έχει σχέση με διασπάθιση δημοσίου χρήματος, υπόθεση την οποία η ίδια η Υπουργός στη Βουλή προσπάθησε να υποβαθμίσει.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η παράταξη μετά την καταγγελία κι αν το Υπ. Πολιτισμού θα θέσει σε αργία τον υπάλληλο μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την αθωότητα ή την ενοχή του.