Στην ομολογία ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο, Θανάση Κουκάκη, προχώρησε ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, σύμφωνα με διαρροές, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.  Φέρεται μάλιστα εμμέσως να απέδωσε την παρακολούθηση σε αιτήματα ξένων υπηρεσιών. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε σπεύσει δια του Γιάννη Οικονόμου επισήμως να διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για παρακολούθηση από ιδιώτη σε ιδιώτη. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε υποστηρίξει ότι «οι ελληνικές αρχές δε χρησιμοποιούν τέτοιου είδους λογισμικά».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να ανέφερε πώς η ΕΥΠ παρακολουθούσε πρόσφυγες, αλληλέγγυους και ΜΚΟ για λόγους «εθνικού συμφέροντος», φέρνοντας ως παράδειγμα τον λεγόμενο «υβριδικό πόλεμο» στον Έβρο και τη φωτιά στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι αδυνατούν να ελέγξουν τα παράνομα λογισμικά που εντοπίστηκαν στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και σε άλλους δημοσιογράφους. Επίσης, κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο ενδιάμεσος που ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τα θέματα της ΕΥΠ.

Ads

Διαβάστε επίσης: