Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της παιδεραστίας έπειτα από την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Ads

Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο παρά την καταδίκη του δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς του επεβλήθη συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη συγκεκριμένα: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Ακόμη του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για δύο αγόρια 16 και 17 ετών και έναν 15χρονο από την Υπερδνειστερία (επαρχία της Μολδαβίας με καθεστώς αυτονομίας). 

Σημειώνεται πως ο Νίκος Γεωργιάδης είχε συνελήφθη στη Μολδαβία το 2010 κατηγορούμενος για την υπόθεση trafficking και παιδεραστίας, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ. Όταν ήρθαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο δικαστήριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του είπε να καθίσει λίγο «πίσω» για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να ξεφουσκώσει» το θέμα.

Ads

Το όνομα και η δράση του Νίκου Γεωργιάδη καταγγέλθηκαν από τα θύματα και τον προαγωγό, μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος που δρούσε στη Μολδαβία και είχε πελάτες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων ήταν αξιωματούχοι και διπλωμάτες που ταξίδευαν στη χώρα για σεξοτουρισμό. Ένα αγόρι εκ των θυμάτων είχε μιλήσει και σε δημοσιογράφους για την κακοποίησή του από τον Νίκο Γεωργιάδη:

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει -«χωρίς αμφιβολία» όπως τόνισε χαρακτηριστικά- την ενοχή του για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής. Ο εισαγγελέας τόνισε πως η στάση που κράτησε στην όλη υπόθεση, όπως κατέθεσε ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης κατά την απολογία του, όταν η υπόθεση έγινε γνωστή στα τέλη του 2010 και τον κράτησαν στο αεροδρόμιο, ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη. «Δεν τον άγγιζε τίποτα», επισήμανε πολλές φορές.

Διαβάστε επίσης: 

Κατά τη διαδικασία στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας, αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε στην πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη, ότι δηλαδή  έγινε προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεοκλεγείς τότε αρχηγός της ΝΔ το 2016. Αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις και στοιχεία για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε μεγάλη υπόθεση traffiking και κυκλώματος παιδεραστίας – παιδοφιλίας.

Ο εισαγγελέας είπε επίσης πως αντίστοιχα δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, ως τον μόνο Έλληνα που εμπλεκόταν στο εν λόγω κύκλωμα στη Μολδαβία. Τότε, όπως αναρωτήθηκε: «δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος; Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τον χτυπήσουν πολιτικά; Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας. Έτσι καταρρίπτεται κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά».

Γεωργιάδης: Προϊόν δικαστικής πλάνης η καταδίκη μου

Για «προϊόν δικαστικής πλάνης» έκανε λόγο ο ίδιος Νίκος Γεωργιάδης μετά την καταδίκη του.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Γεωργιάδη αναφέρει:

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ.»

Μαξίμου: Η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία Μητσοτάκη σε όλο της το μεγαλείο

Την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι έδειξε την αριστεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

  • Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη
  • Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης
  • Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.»