Σε μια ομολογία για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη στάση του στην υπόθεση παιδεραστίας και εμπλοκή του Νίκου Γεωργιάδη, προχώρησε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, που καταδικάστηκε την Τρίτη από το Δικαστήριο

Ads

Συγκεκριμένα ο Νίκος Γεωργιάδης, που κρίθηκε ένοχος για παιδεραστία και συγκεκριμένα για ασέλγεια σε ανήλικους στη Μολδαβία επ’ αμοιβή, κατά συνήθεια και σε μια περίπτωση κατ’ εξακολούθηση, δήλωσε πως μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του στην υπόθεση από το περιοδικό Hot Doc, τον Ιανουάριο του 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδωσε εντολή να καθίσει «πίσω» για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα.

Επιπλέον, ο Νίκος Γεωργιάδης, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, σύμφωνα με το Documento, φέρεται να δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε πει μάλιστα πως «δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς». Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας, κατά τη δίκη, τόνισε πως η στάση που κράτησε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην όλη υπόθεση, από την ώρα που αυτή έγινε γνωστή, ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη. «Δεν τον άγγιζε τίποτα», επισήμανε ο εισαγγελέας

Στην ουσία απλώς ο Νίκος Γεωργιάδης «κρύφτηκε» από τη ΝΔ, αλλά όπως φαίνεται δεν έπαψε να είναι ενεργός στο παρασκήνιο. Υπενθυμίζεται επίσης πως όλο το προηγούμενο διάστημα, στελέχη της ΝΔ στήριξαν τον Νίκο Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας την «αθωώτητά» και κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».

Ads

Ένας εκ των πιο θερμών υποστηρικτών του ήταν ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στη δίκη, ενώ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη. Ωστόσο όπως είπε τελικά κατά τις ερωτήσεις της έδρας, «δεν ήταν και στην κρεβατοκάμαρα του κ. Γεωργιάδη». Όπως αναφέρει το Documento, αυτή η αναφορά της σχολιάστηκε και από τον εισαγγελέα: «Σε ευθεία αντίθεση έρχεται η πεποίθηση σας ( για το άδικο της κατηγορίας) με το ότι καταθέσατε ότι δεν γνωρίζετε την προσωπική ερωτική ζωή του κυρίου Γεωργιάδη, πόσο μάλλον στην Μολδαβία».