Όταν για δώδεκα περίπου ώρες παρακολουθεί στενά ο κρατικός μηχανισμός,ένα παράνομο αλιευτικό καθοδηγούμενο από στυγνούς εγκληματίες με περίπου 700 στιβαγμένες ψυχές,υπαρχει κατα γενική διαπίστωση παρά πάνω απο αρκετός χρόνος για την διάσωση όλων ή της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Ads

Πως να ονομάσουμε λοιπόν αυτό που συνέβη τελικά ,ξαφνικά και κάτω απο άγνωστες αιτίες, μέσα στην κατάμαυρη αλλά ήρεμη θάλασσα την νύχτα νωρις της 14/06/23 μπροστά στα μάτια όσων ήσαν ξύπνιοι;

Αμέσως μετά αρχίζει ένας πανέτοιμα προετοιμασμένος επικοινωνιακός μηχανισμός την προσπάθεια ,να πείσει πρώτα απο όλα όλους εμάς και ακολούθως και την παγκόσμια κοινή γνώμη οτι δεν γινόταν τίποτα άλλο ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφευχθεί αυτό που συνέβει.

Πόσο τέλεια οργανωμένη είναι πράγματι ή συστημική προπαγάνδα σε σχέση με το πόσο οργανωμένη και επιτυχημένη ήταν η διάσωση ,παρόλα τα μπράβο που αξίζουν στους απλούς άνδρες του Λιμενικού που μετά την καταστροφή διέσωσαν 104 ανθρώπους απο την θάλασσα, ακολουθώντας τους νόμους και την ανθρωπιά.

Ads

Να υπενθυμίσουμε οτι βρισκόμαστε το καλοκαίρι του 2023,σε ήρεμες καιρικές συνθήκες ,κοντά σχετικά στις ακτές και ο κρατικός μηχανισμός που προαναφέρθει αφορά κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την συμπαράσταση της Frontex και επόμενα και όλης της ΕΕ.

Κανείς ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν μπορεί να διανοηθεί οτι όλοι αυτοί οι επίσημοι μηχανισμοί ρώτησαν τους εγκληματίες που κάνανε κουμάντο στο αλιευτικό και λαμβάνοντας την απάντηση οτι δεν χρειάζονται βοήθεια ,άφησαν τους δύστυχους μετανάστες και ειδικά εκατοντάδες γυναίκες και μωρά στην τύχη τους που τελικά ήταν ο βυθός της Μεσογείου.

Είναι ασύλληπτο πώς πολλοί πολίτες αυτού του κράτους συμφωνούν συγκαταβατικά και αδιαμαρτύρητα με το όργιο προπαγάνδας και πιθανά fakenews που εισπράτουν αυτες τις μέρες προς το γεγονός αυτό .

Ειναι αδύνατον να γίνει κατανοητό πως κάποιος που γνωρίζει ποιά κυβέρνηση έχει πρόσφατα επιλέξει,με γνωστή την νοοτροπία με την οποία αυτή πορεύεται στο μεταναστευτικό δηλώνοντας ανοικτά περί κλειστού κράτους,φρούριο κλπ ,να επιτρέπει στον εαυτό του να ακούει τώρα απίθανες εξηγήσεις για το συμβάν εκτός απο την αλήθεια που όλοι κατα βάθος καταλαβαίνουν.

Δεν χρειάζονται πολλές συζητήσεις, ανακρίσεις ,πρόεδροι και τα τοιαύτα.Το συμβάν μιλάει από μόνο του και ξεσκεπάζει όλο το κυβερνητικό αφήγημα για του πώς επιθυμεί να πορευθεί η χώρα απο εδώ και μπρος.

Ξεχαστε τις επισκέψεις του Πάπα και των άλλων διεθνών προσωπικοτήτων με φιλανθρωπικές διαθέσεις.Όλων αυτών που έσπασαν στό εξωτερικό μαζι με τις γιαγιαδες της Λέσβου και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας , με συμπαραστάτη την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, το αποκρουστικό αφήγημα για την Ελλάδα της απληστίας και χρεωκοπίας .

Ξεχάστε εκτός αυτού και τα εκατομμύρια καλλιτεχνών,ακτιβιστών και αλληλέγγυων που θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους για την Ελλάδα της ανθρωπιάς επισκέπτονταν ολα αυτά τα χρόνια σαν τουριστες με χαρά την χώρα .

Ολων αυτων που με την αλληλέγγυα δράση τους και τον φιλελληνισμό τους συνέβαλαν πιέζοντας και στις χώρες τους ,στο να απαλλαγούμε απο τα μνημονιακά δεσμά ,που μια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη με την πολιτική της είχε δέσει πισθάγκωνα τον Λαό και την χώρα .

Προσεχώς φιλοδοξεί παραδόξως να κυριαρχήσει η ίδια αυτή παράταξη σαν «παντοδύναμη» κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί τα αδίστακτα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας με μόνο στόχο να περάσει για χάρη της στην επενδυτική βαθμίδα ,δείχνοντας προς τα μέσα και προς τα έξω το ανάλογο πρόσωπο.

Δυστυχως τις συνέπειες θα τις πληρώσουμε, οπως και το 2009-10 ,όλοι μαζί .Δηλαδή εκτός απο τους πιστούς και τους εύπιστους της συντονισμένης απο τα ΜΜΕ προπαγάνδας ,θα υποστούν τις συνέπειες και αυτοί που καταψήφισαν αυτην την απάνθρωπη καί υποκριτική πολιτική ,αλλά πιθανόν σκόρπισαν ανέμελα την ψήφο τους απο εδώ και απο εκεί σαν να πρόκειται για εκλογές σε μια επιτροπή γειτονιάς και όχι για τις εκλογές που θα κρίνουν ΤΙ ΖΩΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Δεν χρειάζεται πλέον κανείς να είναι έκπληκτος,με το ακόμα πιο ανάλγητο προσωπείο που θα εμφανιστεί μετα τις 25/06/23 αν κάτι δεν αλλάξει την τελευταία στιγμή πάνω στις κάλπες.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!

* Ο Νικόλαος Ρήγας είναι Νευρολόγος-Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής και Διευθυντής τουΙατρικού Κέντρου Adenauer Platz Berlin