Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε βαρύ κλίμα ύστερα και από τις νέες απαιτήσεις της Γερμανίας περί επιτρόπου αλλά και νέων σκληρών μέτρων ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης. 

Ads

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, δεν έκαναν δηλώσεις ενώ αναμένεται ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, συζητήσανε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας για το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI.

Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι «είναι μία κρίσιμη μέρα και θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλη τη δυνατή σοβαρότητα και στιβαρότητα».

Ads

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Λ.Παπαδήμος θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός επιδιώκει να αποφύγει το ενδεχόμενο να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να έχει στα χέρια του ένα κείμενο προσυμφώνου με τους δανειστές μας, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να κάμψει τις όποιες ενστάσεις των πολιτικών αρχηγών προκειμένου παραμονές της Συνόδου να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις περί κυβερνητικής ασυμφωνίας, αντιθέτως να λάβει δεσμεύσεις για την εφαρμογή.