Τα βέλη του κατά του ΔΝΤ αλλά και του Πολ Τόμσεν προσωπικά, έστρεψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι δεν ενδιαφέρεται για το ύψος του πλεονάσματος αλλά το χρησιμοποιεί για να πιέσει για μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων. 

Παράλληλα κατήγγειλε ότι το ταμείο στηρίζεται σε αμφισβητήσιμες μελέτες, ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει «λευκή επιταγή» για τη διαπραγμάτευση και δεν αποφασίζει μόνος του.

«Πότε δεν δώσαμε λευκή επιταγή, διαπραγματευόμαστε σκληρά γιατί αυτό απορρέει από συλλογικές αποφάσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε και ελπίζουμε με καλή πίστη ότι μπορούμε να έχουμε πολιτική συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά. 

Ads

Για τον Πολ Τόμσεν σχολίασε πως «είναι να γελά κάνεις με αυτό που είπε ο Τόμσεν ότι οι Έλληνες είναι το ίδιο εύποροι με τους Γερμανούς… Τον κάλεσα να πάμε Γερμανία να συγκρίνουμε επί τόπου».
 
«Αν το ΔΝΤ θέλει να συμμετέχει, πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες και θυσίες του λαού μας, το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για εργασιακά και αν θέλει να πιέσει ας πιέσει τις χώρες που δεν θέλουν για την Ελλάδα λογικά πλεονάσματα», πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Το ΔΝΤ δεν το ενδιαφέρει το μέγεθος του πλεονάσματος 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να μας σπρώξει σε μέτρα όπως συνταξιοδοτικό και αφορολόγητο. Δεν θα με πείραζε που είναι η άποψή του, αλλά με πειράζουν οι αμφισβητήσιμες μελέτες για να στηρίξουν τις θέσεις τους», υπογράμμισε. 

Τέλος σημείωσε ότι υπάρχει ένα σημείο που τίποτα δεν κλείνει μέχρι να κλείσουν όλα. Σημείωσε δε: «καλώς κρατάμε κάτι στο τέλος της διαπραγμάτευσης, έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές».