Θετική εντύπωση προκάλεσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία, καθώς κατέστησε σαφές εξ αρχής πως «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη στην Τουρκία».

Ads

Σε κύριο άρθρο του το κρατικό τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», επισημαίνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός με μήνυμά του στο Twitter, τόνισε πρώτος ότι «η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία παραμένοντας σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας».

image

 

Το Anadolu στέκεται επίσης με έμφαση στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη ότι «η ελληνική κυβέρνηση, σταθερά, στέλνει μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία, της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και βεβαίως της συνταγματικής νομιμότητας».

Ads

Το τουρκικό πρακτορείο προσθέτει ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός επικοινωνεί και ενημερώνεται συνεχώς και έγινε επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έχει στη διάρκεια της ημέρας επικοινωνία με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας».