Την απόφαση των τριών κορυφαίων υπουργών Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση να συγγράψουν κοινό άρθρο για την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα υπερασπίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Επιπλέον, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επέκρινε όσους προβαίνουν σε καταλήψεις υπουργείων και κτιρίων, τονίζοντας ότι η κατάληψη υπουργείου δε νοείται και αποτελεί επανάσταση.

Ads

«Οι τρεις υπουργοί απευθύνονται στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Πάγκαλος, ενώ πρόσθεσε με έμφαση ότι οι τρεις υπουργοί έχουν έργο και δικαιούνται να μιλούν. Υπενθυμίζεται ότι θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των τριών υπουργών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το κείμενο είναι πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει.

Ο έτερος αντιπρόεδρος, Θόδωρος Πάγκαλος, πρόσθεσε στη σημερινή του συνέντευξη, ότι οι τρεις υπουργοί έχουν έργο και δικαιούνται να μιλούν. Εν τω μεταξύ, το δικό του άρθρο παρέμβαση προχώρησε ο Ηλίας Μόσιαλος. Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα το Έθνος, ότι η Ελλάδα δεν ισορρόπησε ποτέ ως κοινωνία στον άξονα υποχρεώσεις και δικαιώματα, με όλες οι πλευρές της κοινωνίας, πολιτικές και κοινωνικές, εργοδοτικές καισυνδικαλιστικές, ατομικές και συλλογικές να ισορροπούν μόνο πάνω στη βάρκα των δικαιωμάτων. Επισημαίνει ότι είμαστε μια κοινωνία που οικοδόμησε ένα συνδικαλιστικό μοντέλο, το οποίο προσέλαβε καθαρά συντεχνιακό χαρακτήρα. Υποστήρίζει τέλος ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής, όπως επισημαίνει παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο των τριών υπουργών που προηγήθηκε γίνονται αναφορές στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και ζητούν την πολιτική και κοινωνική συμφιλίωση, ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων και προστασία της Δημοκρατίας. «Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά», σημειώνουν. Επιπλέον, οι τρεις υπουργοί τονίζουν ότι ο συντεχνιασμός και η ανομία διαπερνούν όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση των συμφέροντα δυναμικών μειοψηφιών και ανάλογα με την πίεση που ασκούσαν και συμπληρώνουν ότι αυτό βαφτίστηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας.

Ads

«Υπήρξαν δυνατότητες συναίνεσης με τη ΝΔ»

Την άποψη ότι υπήρξαν δυνατότητες συναίνεσης με τη ΝΔ εξέφρασε επιπλέον, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη θέση του ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Διευκρίνισε δε, ότι άλλο πράγμα είναι η συγκυβέρνηση και άλλο η συναίνεση, ενώ εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τη στάση του προέδρου της ΝΔ στο θέμα των απεργών ιδιοκτητών ταξί.

Η κατάληψη υπουργείου είναι επανάσταση

Επέκρινε ακόμη έντονα όσους προχωρούν σε καταλήψεις υπουργείων και δημόσιων κτηρίων. «Η κατάληψη υπουργείου δεν νοείται…Είναι επανάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.