Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το «μαύρο», γράφουν στο Tvxs.gr για τον αγώνα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, αλλά και τα επόμενα βήματά τους, τις εμπειρίες τους, τα μηνύματα και τα διδάγματα της 11ης Ιουνίου του 2013 και όσων ακολούθησαν.

Ads

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Tvxs.gr ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Χρήστος Γιαννούλης, γράφει για τον Ιούνιο που «δεν θα ξεχάσει… να τον ξεχάσει!». Ο Νίκος Μιχαλίτσης, εργαζόμενος στην ελεύθερη ΕΡΤ και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ, στο άρθρο του επισημαίνει τις «κρίσιμες μάχες και την παρακαταθήκη» του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι εδώ και ένα χρόνο. Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος στην Ελεύθερη ΕΡΤ και δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, μιλάει για τη μετάβαση «από το μαύρο στο φως».

«Ένας χρόνος και είμαστε ακόμη στην αρχή» γράφει η Νέλλη Κατσαμά, δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ενώ η Χρυσή Κοσμάτου, δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πάτρας, αναφέρεται στον «ένα χρόνο ελεύθερης ΕΡΑ» και τον «συμβολικό αγώνα για την ΕΡΤ». «Ο στόχος είναι να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να μην τις ξαναχαρίσουμε  άνευ όρων σε κανέναν» γράφει η Ελπίδα Κουτσογιάννη, δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Θεσσαλίας. Η Μαρίνα Λαχανά μιλά για το «χαμένο σήμα της Δημοκρατίας και την κατάρα του Διχασμού» ενώ ο Βασίλης Πρεμίδης από την ΕΡΤ-ΕΡΑ Ορεστιάδας εξηγεί πως και γιατί «ναι, ρε αντέχουμε…». Για την «αποφράδα ημέρα» γράφει ο Πέτρος Πομόνης, από την ΕΡΑ Ζακύνθου.

Διαβάστε επίσης στο tvxs.gr:
Ένας χρόνος από το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Ads