«Υπέρ βωμών και εστιών πρέπει να μιλάτε στο κόσμο παιδιά, σε σχέση με τον αγώνα σας στην ΕΡΤ και την συνύπαρξή μας ένα χρόνο τώρα», υποστηρίζει γνωστός και μη εξαιρετέος αλληλέγγυος  από τους εκατοντάδες που προσέρχονται εδώ και δώδεκα μήνες στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας. Νομίζω ότι δεν έχει άδικο. Αν το καλοσκεφτούμε όλοι μας ως συνειδητοί πολίτες, που παλεύουμε για να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, όντως ο αγώνας της ΕΡΤ είναι συμβολικός.

Ads

Έχει πολυσημία και τη δυνατότητα της αναγωγής της σημερινής πραγματικότητας στο ιστορικό των αγώνων για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», όπως έχει ακουστεί σε περισσότερες από 30 μεγάλες συγκεντρώσεις.
 
Αναφέρομαι στις συγκεντρώσεις μας φίλοι μου, που όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε και στην Πάτρα, στο τρίτο αστικό κέντρο της χώρας, κόντρα στο μαύρο, που έφερε «τα πάνω κάτω» την αποφράδα ημέρα Τρίτη – 11η Ιουνίου του 2013, στις 5 το απόγευμα. 
 
Θαρρώ ότι τούτος ο αγώνας συνυφαίνεται με τη γενιά του 114 για Δημοκρατία και Ελευθερία και συνακόλουθα Ελευθεροτυπία, δηλαδή ελεύθερη διακίνηση ιδεών, πλέον στα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας αλλά και των κινημάτων και των νέων θέσφατων στον Τύπο και σε επίπεδο διαδικτυακό, σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρώτων γενικών συνελεύσεων των αλληλέγγυων στην ΕΡΑ Πάτρας.
 
Ο ένας χρόνος αγώνα δε μπορεί να κλειστεί σε λίγες αράδες. Είναι η αφορμή για να πούμε – ως εργαζόμενοι αγωνιζόμενοι – ότι ξαναείδαμε τη ΖΩΗ. Νιώσαμε το ωστικό κύμα κοινωνικών αλλαγών στη ράχη μας, καταλυτικά μετά την 11η Ιουνίου του περασμένου έτους.
 
Προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι, όπως με συμβολικό τρόπο μάς δίδασκαν οι γεννήτορές μας.  Είχαμε τη θεία τύχη να δακρύσουμε αλλά και να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, όσοι αντέξαμε και παραμείναμε όρθιοι. Αναγεννηθήκαμε χάρη στο αγκάλιασμα του κόσμου, των απλών πολιτών, που δεν πίστεψαν το παραμύθι για τη δήθεν ευμάρεια της κοινωνικής ομάδας των εργαζομένων της ΕΡΤ, που διακονούσαν και διακονούν την εργασία τους, όπως ο μοναχός το «στασίδι» του και την ερημία του.

image
Eξωτερική άποψη των εγκαταστάσεων της ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλλιο
 
Εμείς οι ίδιοι – όσοι αντέξαμε – σάς λέμε ότι από την αρχή της εισόδου μας στο μεγάλο σχολείο της ΕΡΤ, υποστηρίξαμε τους βασικούς πυλώνες της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης που ήταν και παραμένουν: α) ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ β) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ γ) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ” και δ)ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από το μέσο έντιμο πολίτη. Δεν είμαστε όμως ανθρωπάκια που κατασκευάζονται στα καλούπια του κάθε Καψή, του κάθε Κεδίκογλου, των κάθε λογής πολιτικάντηδων που έπαιξαν και θησαύρισαν πάνω στους εργαζόμενους της μοναδικής Ραδιοτηλεόρασης, εν ονόματι της Digea. Δεν είμαστε οι κυρ-Παντελήδες που σατιρίζει ο αείμνηστος Πάνος Τζαβέλας, που θα δεχτούμε να μάς λεκιάσουν οι Πάγκαλοι και οι κουστωδίες τους με ισοπεδωτικές φράσεις του στυλ: «Μαζί τα φάγαμε». 
 
**΄Οχι κύριοι μόνοι σας τα ροκανίσατε τα πακέτα της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας, ξαναφέρνοντάς την σε θέση Ψωροκώσταινας.

Ads

** Μόνοι σας χαρίσατε πακτωλούς χρημάτων στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας παντέρημους τους δημοσιογράφους και τεχνικούς στην ΕΡΤ να προσπαθούν να αναβαθμιστούν στα νέα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής με προσωπικό και προφανώς δικό τους οικονομικό κόστος από τις αρχές του 2000 και μετά. 

** Μόνοι σας την τελευταία τριετία, ειδικότερα, πριν το μαύρο της 11ης Ιουνίου, αδιαφορούσατε ανοιχτά για τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολύτιμων 19 Περιφερειακών ΕΡΑ σε ολάκερη την χώρα και την αποστολή τους να μεταφέρουν τον παλμό της Περιφέρειας στο κέντρο. 

** Μόνοι σας (από το 2010 και μετά) συμμετείχατε στα φόρα μαζί με τους Φούχτελ αδιαφορώντας για τον Λαό και τους απελπισμένους ΄Ελληνες που αυτοκτονούσαν (όχι γιατί είχαν ψυχολογικά προβλήματα όπως διατείνεται ο φουρκετο-κεντημένος εγκέφαλος γνωστής κυρίας της δημοσιογραφίας και της Νέας Δημοκρατίας σήμερα) αλλά γιατί εσείς τους – μας ρίξατε στον καιάδα. 

** Μόνοι σας αυτοδιασύρεστε σε διεθνές επίπεδο (βλέπε παλινωδίες με ανάληψη ελληνικής προεδρίας τον χειμώνα, καταδίκη για το μαύρο στην ΕΡΤ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καταγγελίες για το ίδιο θέμα από Ευρωβουλευτές και τον ίδιο τον απερχόμενο σήμερα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Μάρτιν Σουλτς) και συνεχίζετε στο ίδιο μότο. Το όπλο σας είναι ο απίστευτα χρηματοβόρος  μηχανισμός προπαγάνδας που – ως άλλη λερναία ύδρα – απλώνει τα πλοκάμια του στο Λαό μας, με στόχο την παραπλάνησή  και αλλοτρίωσή του.

**  Μόνοι σας πηγαινοέρχεστε στα διεθνή φόρα με τα νέα σας παπαγαλάκια της ΝΕΡΙΤ, που όσο κι αν την «ντύσετε» με εφέ και την στολίσετε με πανάκριβες παραγωγές δε μπορείτε να της βγάλετε το στίγμα της παλιάς ΥΕΝΕΔ επί χούντας. Τί θα αφήσετε; Μα το έρεβος που σκορπίσατε (μαζί με τους Τόμσεν και τους τοκογλύφους του ΔΝΤ και ΕΕ) τέσσερα χρόνια τώρα. 

** Θα αφήσετε το έρεβος που πριν από ένα χρόνο επιβάλατε στην ΕΡΤ και τις πληρωμένες καταχωρήσεις σας κατά τις τελευταίες εκλογές των εκλεκτών της ΝΔ και των ρυπαρών ποταμιών του κ. Βενιζέλου.
 
Εμείς πάντως με τη δύναμη της απλότητας, τις συλλογικές μας δράσεις (πάνω απο 70 τούτη τη χρονιά μόνο στην Πάτρα και τις χιλιάδες των υπόλοιπων Ραδιοφωνικών Σταθμών και ERTOPEN), τους νέους θεσμούς που οι ενεργοί πολίτες «επιβάλλουν». Επίσης, με τις ατέρμονες προσπάθειές μας, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. Κόβουμε τα κρόσια των δικών σας σήριαλ εξουσίας και απόγνωσης που σάς έχουν καταστήσει καρικατούρες, ειδικά κάθε φορά που αναφέρεστε στο πρωτογενές πλεόνασμα.

image
Το στιγμιότυπο από τις προχθεσινή γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην Πάτρα με εικονιζόμενους όλους τους δημοσιογράφους των περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, δείχνει πόσο επτάψυχη είναι η ελεύθερη ΕΡΤ.
 
Έχουμε και είχαμε από την πρώτη στιγμή την στήριξη των ανώνυμων και επώνυμων πολιτών.

Των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πάτρας,  των δεκάδων δημιουργών, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, εργατών, ανέργων, οικολόγων, αγροτών και ξωμάχων που μας ατσαλώνουν όταν ξεστομίζουν την φράση: «ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…..

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΠΟΥΣ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΈΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΊ ΕΚΟΒΑΝ ΠΟΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΕΣ. ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΧΕΑ. ΞΕΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΑΚΡΗ Σ΄ ΑΚΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ».
 
Δεν είμαστε μόνοι. Από την πρώτη στιγμή μαζί μας βρέθηκαν : ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών (συν τοις άλλοις) κ.  Γιώργος Παναγιωτάκης, οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ κ.κ. Κ.Κορτέσης και Θ. Μπαμπανέβας, ο συγγραφέας κ. Β. Χριστόπουλος, πολλοί αξιόλογοι συμπολίτες και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Πάτρας, Δ. Ελλάδος, οι  βουλευτές του νομού κ. Β. Χατζηλάμπρου, κ. Μ. Κανελλοπούλου και κ. Ν. Καραθανασόπουλος, μέλη των ομάδων ενάντια στη φτώχεια, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό.
 
Έχουμε μαζί μας ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΣΑΣ, οι οποίοι αυτή την Τετάρτη θα μάς σφίξουν το χέρι και θα βροντοφωνάξουν σιμά μας: 
**”ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”.
** “ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ”.
** “ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΗΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ”. 
 
Πρέπει να ξέρετε ότι στα τριάντα χρόνια που είμαστε  στην ΕΡΤ προσπαθήσαμε να ξεσκεπάζουμε αλήθειες με «ανταμοιβή» πειθαρχικά και απαράδεκτα «πέναλτι» όταν δεν είμαστε ταγμένοι στην ακριβοπληρωμένη ομάδα των κομματικών πληρωμένων κονδυλοφόρων ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.  
 
Πορευτήκαμε πάνω στις καταβολές του ΕΙΡ, στο ρόλο των σημαντικών ιστορικών προσώπων που ενέπνεαν τον Ελληνικό Λαό όταν «εισέβαλε ο Γερμανός κατακτητής και οι ειδήσεις ήταν ψευδείς» ( σας παραπέμπω στον ιστορικό εκφωνητή του ΕΙΡ -Κώστα Σταυρόπουλο).
 
 Θητεύσαμε στις αρχές των εμπνευσμένων ταγών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης Ιάκωβου Καμπανέλλη και Ανδρέα Χριστοδουλίδη. 
 
Ενταχθήκαμε ως ΕΡΑ Πάτρας στο Δίκτυο αυτο-οργάνωσης και ανάπτυξής μας μαζί με τους λοιπούς 18 Περιφερειακούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της χώρας. 
 
Παλέψαμε και παλεύουμε το θέμα της γλώσσας, της διαρκούς αυτομόρφωσής μας και πορευτήκαμε με μέτρο την προσέγγιση της αντικειμενικότητας και την διασταύρωση των ειδήσεων. Ενδεχομένως δεν εκσυγχρονιστήκαμε εγκαίρως σε σχέση με την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, γιατί το φαγοπότι των ολίγων «golden boys»  στην πάλαι ποτέ κρατική – ιδιαίτερα – ΕΡΤ είχε στηθεί με μαεστρία από τα δύο μεγάλα κόμματα της εποχής, όπως σήμερα ανενδοίαστα συμβαίνει με την κοστοβόρα ΝΕΡΙΤ, χωρίς ν΄ ανοίγει μύτη. 
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ;
 
ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ; 
 
Το μεγάλο «όχι» εσείς μας το εμπνέετε. Οι χίλιες και πλέον ώρες προγράμματος και μουσικής που ακούσατε αυτό τον ένα χρόνο αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ και ΕΡΑ Πάτρας είναι και δικό σας έργο. Σας ευχαριστούμε, όχι σαν τον κ. Σαμαρά με επικοινωνιακά τρικ. Σας ευχαριστούμε για την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΠΝΕΕΤΕ. 
 
**** ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ – ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ, στις 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΣΜΙΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!!!!

image
 
 
-Στον  αγώνα για ανοιχτή ΕΡΑ συμμετέχουν οι : Αγγελική Ανυφαντή (δημοσιογράφος και υπεύθυνη της εφημερίδας “Γεγονότα”), Χρυσή Κοσμάτου (δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα SΤΥΧ), Γιάννης Παντελόπουλος (παραγωγός λόγου), Αγγελος Κωνσταντίνου (δημοσιογράφος).
 
Τεχνικοί ΕΡΑ Πάτρας: Τάσος Παπανικολάου, Απόστολος Ηρακλέους, Βάσω Κρεμμύδα, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Θανάσης Καρατζάς 

Τεχνικοί Τηλεοπτικού Σταθμού Πάτρας: Θοδωρής Φραδέλος, Γιώργος Λάζαρης και η διοικητικός Κατερίνα Μενύχτα. 
 
**Στον αγώνα ξεκίνησαν αρχικά και η παραγωγός λόγου Μαίρη Σοφούλη και ο μουσικός παραγωγός Σάκης Μπονέλης.
 
– Αλληλέγγυοι δημοσιογράφοι: Γιώργος Σπαθαράκης(που έφυγε στις 4 Φεβρουαρίου από την ζωή ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν δίπλα μας στον αγώνα της ΕΡΑ), Θανάσης Μπαμπανέβας (δημοσιογράφος-πρόεδρος ΤΕΑΣ και παλιό στέλεχος της ΕΡΑ Πάτρας, Κυριάκος Κορτέσης (πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ =Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων), Νατάσα Τραγουστή (άνεργη δημοσιογράφος), Βασίλης Αντωνίου – δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας SΤΥΧ, Νάσος Μπράτσος (ERTOPEN-Eλευθεροτυπία και μέλος του γενικού συμβουλίου ΠΟΕΣΥ), Μιχάλης ΜπαΪρακτάρης (δημοσιογράφος ιδιωτικού μέσου ενημέρωσης), Ντίνος Βγενόπουλος (δημοσιογράφος), Γιώργος Καρβουνιάρης (δημοσιογράφος και γραμματέας ΕΣΗΕΠΗΝ), κ.α

image
Ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Σπαθαράκης συμπαραστάτης στον αγώνα της ΕΡΑ Πάτρας μέχρι το τέλος σχεδόν της ζωής του (4 Φεβρουαρίου του 2014)
 
– Αλληλέγγυοι Τεχνικοί: Περσεφόνη Τσαφώνια (ηχολήπτρια άνεργη), Χρήστος Τσάμης (κάμεραμαν), Μπάμπης Σεβαστιάδης (τεχνικός ήχου), Γιώργος Φρατζόλας (τεχνικός και παραγωγός λόγου, ηθοποιός και πρώην υπεύθυνος του τοπικού παραρτήματος ραδιοφωνικού σταθμού του ΑΝΤΕΝΝΑ στην Πάτρα,  σήμερα άνεργος)και ο μαθητής – τεχνικός Νίκος Πάσχος.

image
Οι τεχνικοί της ΕΡΑ Πάτρας Απόστολος Ηρακλέους και Περσεφόνη Τσαφώνια (αλληλέγγυα)
 
– Στην Κίνηση Αλληλέγγυων Πολιτών προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Πάτρας έχει πρωτοστατήσει ο συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος μαζί με δεκάδες καλλιτέχνες και εκπροσώπους διαφόρων φορέων της περιοχής, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική λίστα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους αλλά και την εβδομαδιαία μόνιμη γενική συνέλευση αλληλέγγυων, που επιλύει και πρακτικά ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΑ Πάτρας ιδιαίτερα.
 
– Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλληλέγγυοι έχουν κάθε Παρασκευή (7-9 μμ) την δική τους εκπομπή. Επίσης ότι μέσω  της Γενικής Συνέλευση Αλληλέγγυων έχουν αναδειχθεί συλλογικότητες (Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Σωματείο Ανεργων Ανασφάλιστων και Επισφαλώς Εργαζομένων με επικεφαλής τον Γιώργο Μητράκη, και η ΠαμπατραΪκή Συνέλευση που κινητοποίησε τον Φεβρουάριο δεκάδες πολίτες της Πάτρας που έκαναν προσωπικό τους θέμα την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά).

image
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον κάμεραμαν του τηλεοπτικού σταθμού Πάτρας Θεόδωρο Φραδέλο

image
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Χρυσή Κοσμάτου ενώ εικονίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας Μαρία Κανελλοπούλου μαζί με τοπικά στελέχη του κόμματος (από την επίσκεψη Τσίπρα στην ΕΡΑ Πάτρας, στις 4 Ιουλίου του 2013)
 
-Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πάτρας έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα, δηλώνοντας συμπαράσταση : α) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος, ο γεν. γραμματέας του ΕΠΑΜ – Δ. Καζάκης και ο διεθνιστής – συγγραφέας- ψυχίατρος και πρόεδρος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος Μιχαήλ Σάββας μαζί με δεκάδες προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών από την Πάτρα – Δυτική Ελλάδα όπως και όλη την χώρα.

*Χρυσή Κοσμάτου, δημοσιογράφος ΕΡΑ Πάτρας

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το λουκέτο (11/06/2013) το Tvxs.gr στο πλαίσιο του αφιερώματός του για την ΕΡΤ, δημοσιεύει αναλυσεις και άρθρα των πρωταγωνιστών.