Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής γνώριζαν πως την Τετάρτη θα έκλεινε η Βουλή σε αντίθεση με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και της συμπολίτευσης που αγνοούσαν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ads

Ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση ασυλίας του, ανέφερε πως την Τετάρτη η Βουλή θα κλείσει, αιφνιδιάζοντας του βουλευτές. «Πως γίνεται ο προφυλακισμένος Μιχαλολιάκος να γνωρίζει κάτι που όλοι οι υπόλοιποι αγνοούσαν», διερωτήθηκαν πολλοί.

Σημειώνεται πως τόσο ο Μιχαλολιάκος, όσο και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, έφεραν ξανά στην επιφάνεια τις στενές επαφές κυβερνητικών στελεχών με τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Μεταξύ άλλων ο Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε σε «μυστικές επαφές» με τον Γιώργο Μουρούτη, αλλά και δύο υπουργούς. 

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter: «Το εσπευσμένο και αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής που όλοι αγνοούσαμε γνώριζαν από το πρωί οι απολογούμενοι βουλευτές της Χ.Α.»

Ads

Η κ. Ρεπούση, σε επικοινωνία με το Tvxs.gr, ρωτήθηκε αν εκτιμά πως η κυβέρνηση αξιοποίησε το σόου των χρυσαυγιτων, ώστε να μην βρεθεί στο επίκεντρο το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής, που στέλνει στις καλένδες καυτά θέματα όπως την υπόθεση Μπαλτάκου, και δίνει τη δυνατότητα να περάσουν ευκολότερα «δύσκολα» νομοσχέδια, απάντησε:

«Αυτό που εμένα μ’ ανησυχεί είναι οι δίοδοι επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Χρυσή Αυγή. Δεν είναι λογικό κάτι που αγνοούν ακόμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές, να το γνωρίζει η ηγεσία της Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στη φυλακή. Από κει και πέρα οι υποθέσεις εργασίας αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση έκλεισε εσπευσμένα και αιφνίδια τη βουλή έχουν ενδεχομένως βάση».