Η επανεμφάνιση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή συνοδεύτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, με τα γνωστά ναζιστικά σόου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τραμπουκισμούς, βρισιές κ.α. “Μη με αγγίζετε” φώναζε ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατά την είσοδο του στη Βουλή, ενώ συγγενείς και φίλοι που είχαν πάρει άδεια να βρίσκονται εντός του κτιρίου τον αποθέωναν φωνάζοντας συνθήματα. 

Ads

Ο Χρήστος Παππάς κατά την τοποθέτησή του αποκάλεσε άθλιους τους βουλευτές όλων των κομμάτων προκαλώντας αντιδράσεις. Πολλοί βουλευτές ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής να δώσει τέλος στο σόου του νο2 της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, πήρε τη σκυτάλη από τον υπαρχηγό, κάνοντας λόγο για «ιαβέρηδες, αντεθνικά νομοσχέδια» κ.α. Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος “τόλημησε” να παρέμβει, του φώναξε “Σκάσε Ρε!”. Τον «φύρερ» της νεοναζιστικής οργάνωσης συνόδευαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης με τα γνωστά: «Πούστη», «αδερφή» κ.α.

Ο Νίκος Μίχος, δίνοντας συνέχεια στο σόου, σηκώθηκε και κινήθηκε προς τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος αντέδρασε μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές. Μεταξύ αυτών και ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας, που σηκώθηκε επίσης από τη θέση απαντώντας στους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών και φωνάζοντας προς τον Μίχο “κάτσε πίσω”. 

Ήταν το σημείο που ο Ηλίας Κασιδιάρης έπιασε τον Μίχο από το χέρι λέγοντάς του να κάτσει κάτω γιατί «δεν αξίζει τον κόπο». Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα ακόμη σόου με την Ολομέλεια να υπερψηφίζει την άρση ασυλίας των ηγετικών στελεχών και τους Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό να επιστρέφουν στον Κορυδαλλό.

Ads