«Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Άρα και το σενάριο ενός ‘μεγάλου συνασπισμού’ είναι υπαρκτό και πιθανό. Ίσως όχι άμεσα όμως σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις» δηλώνει ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ads

Σχολιάζοντας την εκλογική επικαιρότητα στην εφημερίδα  Real News, o κ. Κουτσούμπας ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι από το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργησή τους με ένα άρθρο έχει περάσει στη διαπραγμάτευσή τους και στον «έντιμο» συμβιβασμό με τους εταίρους, όπως λέει και η ΝΔ. «Τα λαϊκά στρώματα όμως δεν ανακουφίζονται με ψίχουλα ελεημοσύνης που θα εξανεμίζονται την ίδια ώρα που θα δίνονται», δηλώνει.
Αναφερόμενος στο νεοϊδρυθέν κόμμα «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου  κάνει λόγο για «συμπληρωματικό» ρόλο, σε συνθήκες που το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ του 40% και πλέον, έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, με την πλειοψηφία των στελεχών και οπαδών του να έχει μετακομίσει προς το παρόν στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να τους ξανακερδίσει ούτε το υπάρχον ΠΑΣΟΚ, ούτε το νέο κόμμα του Παπανδρέου.

Στην ερώτηση ποια θα είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι σε μία αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο αν «θα βγει στους δρόμους» απέναντι της. Ο γγ του ΚΚΕ απαντά: «Ο καναπές, η αναμονή, οι ψεύτικες αυταπάτες, η ανάθεση της μοίρας μας σε κάποιους εκπρόσωπους στη Βουλή είναι συνολικά καταστρεπτική για τον ίδιο το λαό, το κίνημα. Όποια πολιτική δύναμη -ακόμα και στα λόγια- θέλει να ονομάζεται αριστερή, προοδευτική θα πρέπει να το αποζητά αυτό, να το επιδιώκει. Κι όχι να το ξορκίζει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που το είπαμε. Βεβαίως και θα είμαστε στους δρόμους, όπως πάντα.»