Την εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι ώριμα για να γίνει μία συμφωνία λογικής και για το συμφέρον του λαού εξέφρασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι λεφτά για το ΔΝΤ… δεν υπάρχουν. 

Ads

Υπογράμμισε ότι στόχος είναι μία ενιαία συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου και διεμήνυσε ότι «δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό που λέει ρευστότητα με μνημόνιο ή χρεοκοπία. Αυτό είναι το στοίχημα. Έχουμε απέναντί μας ένα πολιτικό στοίχημα. Όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρόκειται για μία ισχυρή αντιπαράθεση και σε πολιτικό επίπεδο» υπογράμμισε και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδράσει. «Θα είμαστε πολύ συνεπής. Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το λαό».

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών ώστε να υπάρξει συμφωνία ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως αυτές μπορεί να παραταθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μια συμφωνία – πακέτο.

Υποστήριξε ακόμη ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα πάει στη Βουλή προς έγκριση και δεν απέκλεισε το δημοψήφισμα λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.

Ads

Για τις δόσεις του ΔΝΤ ανέφερε: «Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. 1,6 δισ. είναι οι τέσσερις δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία που θα μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει».