Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, αυτή τη φορά με επίσημη ανακοίνωση. 

Ads

Οι τζιχαντιστές στο κείμενό τους αναφέρουν: «οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου που έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσους κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις ιδιοκτησίες τους».

Διαβάστε επίσης:

Υποστηρίζουν ότι παρακολούθησαν επισταμένως τις τοποθεσίες της επίθεσης που πραγματοποιήθηκαν από μαχητές ζωσμένους με εκρηκτικά και με πολυβόλα στα χέρια.

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο για να δείξουν ότι η Γαλλία είναι από τους πρώτους μας στόχους όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική», τονίζεται στο κείμενο. 

Σε ανακοίνωσή της η τζιχαντιστική οργάνωση αναφέρει ότι οι μαχητές της, ζωσμένοι με εκρηκτικά και εξοπλισμένοι με πολυβόλα, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα, που είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

Το μανιφέστο θανάτου του ISIS κυκλοφόρησε σε αραβικά και γαλλικά. 

image

Βίντεο με απειλές για νέες επιθέσεις στη Γαλλία

Λίγο νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με απειλές για νέα επίθεση στη Γαλλία, αν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των μαχητών του. Μαχητής που εμφανίζεται στο βίντεο καλεί τους Γάλλους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

«Όσο συνεχίζετε τις βομβιστικές επιθέσεις δεν θα ζείτε εν ειρήνη. Θα φοβάστε ακόμη και να πάτε στην αγορά», αναφέρει ένας αραβόφωνος γενειοφόρος, ο οποίος είναι πλαισιωμένος από άλλους μαχητές.

Μηνύματα για επιθέσεις σε Ρώμη, Λονδίνο, Ουάσινγκτον

Χθες με μηνύματα μέσω διαδικτύου οι τζιχαντιστές ανέφεραν ότι κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την ημέρα «όπως την 11η Σεπτεμβρίου» και απειλούσαν με νέες επιθέσεις και σε άλλες μεγάλες πρωτεύουσες: 

«Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει: «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11η Σεπτεμβρίου».

«Η Γαλλία στέλνει μαχητικά στη Συρία, βομβαρδίζει παιδιά και ηλικιωμένους. Σήμερα πίνει από το ίδιο ποτήρι» προστίθεται στο μήνυμα.