Στο Παρίσι τα βλέμματα όλου του κόσμου. Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, με επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία. Ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι οριστικός. Εκατόν είκοσι εννέα είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον προσωρινό επίσημο απολογισμό. Περίπου 352 υπολογίζονται οι τραυματίες. Οι 99 σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ads

Μόνο σε ομηρία στο θέατρο – συναυλιακό χώρο Μπατακλάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άτομα. Υπήρξε ομηρία που έληξε μετά από έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας. Οκτώ από τους ένοπλους που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις είναι νεκροί. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία. Στρατός στο Παρίσι και απαγόρευση κυκλοφορίας. Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα.

Ζωντανή μετάδοση

Από την ΕΡΤ

Από το RT

Από το France24

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό:

 

– Όταν το Μπατακλάν ήταν… Σαρλί: 

Ads

image

– Αυτό είναι το βίντεο που ανήρτησαν οι τζιχαντιστές στο διαδίκτυο μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία και με το οποίο καλούν σε νέες βιαιότητες. Το βίντεο που είναι ανατριχιαστικό δεν φέρει ημερομηνία και η αυθεντικότητά του δεν έχει διασταυρωθεί. 

– Τα μέλη του συγκροτήματος «Eagles of Death Metal», βγήκαν χωρίς να τραυματιστούν από το θέατρο Bataclan στο Παρίσι, λίγο μετά το χτύπημα των τρομοκρατών, το βράδυ της Παρασκευής.

– Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της κεντροδεξιάς και πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του για το αποτρόπαιο έγκλημα της διεθνούς τρομοκρατίας στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. 

– Πως έζησαν τα γεγονότα οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη του Φωτός; Δυο Έλληνες μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο καταθέτοντας τις μαρτυρίες τους για την πιο άγρια νύχτα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. 

– «Είμαστε στο πλευρό της Γαλλίας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη ασφάλειά της» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και όλοι οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων. 

– Η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας ανέφερε, επικαλούμενη τις επιθέσεις στο Παρίσι, πως «πλέον» η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί πρόσφυγες βάσει του σχήματος μετεγκαταστάσεων με ποσοστώσεις στο οποία κατέληξαν οι «28».

– Την εκκένωση αεροπλάνου της Air France – KLM, διέταξαν οι αρχές του αεροδρομίου του Άμστερνταμ, μετά από απειλητικό μήνυμα στο Twitter.

– Νέα τραγωδία στη Γαλλία: Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν στην ανατολική Γαλλία, μετά τον εκτροχιασμό τρένου, στα σύνορα με την Γερμανία.

– Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες που σχετίζεται με τις επιθέσεις που έγιναν χθες στο Παρίσι. Τρεις από τους δράστες ζούσαν στις Βρυξέλλες. Εκτεταμένες έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης και πολλές συλλήψεις. 

– «Έγκλημα κατά της Γαλλίας, κατά του γαλλικού λαού, έγκλημα κατά της Ευρώπης και της δημοκρατίας», χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

– Αναβάλλονται οι αθλητικοί αγώνες στη Γαλλία – Σκέψεις και για «μεταφορά» του Euro 2016. 

– Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στον τρόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, έξω από το Stade de France, ανήκει σε άτομο που πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτώβρη 2015. Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν ανήκει σε δράστη ή σε θύμα. 

– Την κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν ζήτησε η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, μία ημέρα μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι. Παράλληλα, αξίωσε την πλήρη εξάλειψη των ριζοσπαστικών ισλαμιστών στη Γαλλία. 

image

– Η γαλλική πολιτική στη Μέση Ανατολή συνέβαλε στην επέκταση της τρομοκρατίας, υποστήριξε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, λίγες ώρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι. Νωρίτερα, είχε καταδικάσει τις επιθέσεις στη Γαλλία. 

– Στην ταυτοποίηση ενός από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι – αυτή στο θέατρο Μπατακλάν – έχουν προχωρήσει οι γαλλικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία. Πρόκειται για έναν Γάλλο υπήκοο «γνωστό στις αρχές». 

– Ένα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από τα πρώτα 17 λεπτά της συναυλίας των Eagles of Death Metal στο κατάμεστο Bataclan. Λίγη ώρα αργότερα ακολουθούν οι επιθέσεις αυτοκτονίας που άφησαν πίσω τους πάνω από 100 νεκρούς εντός του συναυλιακού χώρου.  

– Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων της επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν, που μετέδωσε ανταποκριτής της εφημερίδας «Telegraph», κάποιοι από τους δράστες φαίνεται, πως, ήταν γεννημένοι στη Γαλλία. Επίσης ένας από καμικάζι φέρεται να ήταν μόλις 15 χρονών. 

 

– Ειδική έκδοση της Le Monde. Το editorial έχει τίτλο «Ο τρόμος και η ψυχραιμία»:


image
 
 

– Το σκίτσο του Carlos Latuff για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Το σκοτάδι καταπίνει την Πόλη του Φωτός: 
 

– Νέος συναγερμός σήμανε στη Γαλλία όταν χρήστες του Twitter άρχισαν να γράφουν για εκρήξεις και πυροβολισμούς στο ανατολικό προάστιο Μπανολέ της γαλλικής πρωτεύουσας. Αναπτύχθηκαν ελικόπτερα στην περιοχή και η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους. Τελικά επρόκειτο για πυροτεχνήματα σε γάμο. 

– Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Γαλλίας καλεί τους πολίτες στη δωρεά αίματος. Αυτή την στιγμή πρώτο hashtag στο twitter αποτελεί το #dondusang (δώστε αίμα). Εκατοντάδες πολίτες συρρέουν στα νοσοκομεία της χώρας και περιμένουν στην ουρά για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες των τρομοκρατικών επιθέσεων. 
 

 

– Οι Γάλλοι αποχωρούν από το «Stade De France» μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Τραγουδούν στον εθνικό ύμνο. Λίγο νωρίτερα το γήπεδο στο οποίο βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε συγκλονιστεί από μια έκρηξη. Το ένα από τα έξι χτυπήματα στο Παρίσι έγιναν έξω από το στάδιο κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας. 


Οι Γάλλοι τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο


Η στιγμή της έκρηξης

 

– Θερμά συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στο γαλλικό λαό εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Το χτεσινό τρομοκρατικό λουτρό αίματος στο Παρίσι αποτελεί πλήγμα, που προκαλεί θλίψη, πένθος αλλά και οργή. Η θερμή έκφραση συλλυπητηρίων και αλληλεγγύης απέναντι στο γαλλικό λαό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η Ευρώπη είναι, από σήμερα, μια ‘αμυνόμενη δημοκρατία’ απέναντι σε κάθε λογής φανατισμούς, που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Δεν θα φοβηθούμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

– Όλος ο κόσμος θρηνεί για το Παρίσι. Στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του πλανήτη πολίτες και πολιτικοί σπεύδουν στις πρεσβείες της Γαλλίας για να αφήσουν λίγα λουλούδια ή κάποιο μήνυμα στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου. Δείτε Φωτογραφίες

– «Η Γαλλία πενθεί, και μαζί της όλος ο δημοκρατικός κόσμος συγκλονίζεται και δοκιμάζεται από τη βία και την απανθρωπιά των μαζικών δολοφονιών αθώων ανθρώπων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

– Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ – Άσαντ καταδίκασε τις επιθέσεις στο Παρίσι και δήλωσε πως τέτοιες πράξεις τρομοκρατίας είναι παρόμοιες με αυτό που ο λαός του αντιμετωπίζει στον βίαιο εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και χρόνια στη Συρία.
«Αυτό που υπέστη η Γαλλία από την άγρια τρομοκρατία είναι αυτό που ο συριακός λαός υφίσταται εδώ και πάνω από πέντε χρόνια», ανέφερε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης και στο λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο al Mayadeen.

– Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν έχουν καμία αιτιολογία και υπογραμμίζουν την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά της τρομοκρατίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

– Θλίψη και οργή για τις φρικιαστικές εικόνες στο Παρίσι εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και έστειλε το μήνυμα πως η Ενωμένη Ευρώπη δεν φοβάται. 

– «Η απάντηση στους εχθρούς της ελευθερίας δεν μπορεί να είναι ο φόβος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τις επιθέσεις στο Παρίσι. 

– «Η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε ότι η σημερινή είναι «μια μαύρη μέρα, μια ημέρα πένθους για τη Γαλλία, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των αξιών του Διαφωτισμού και του Ουμανισμού».

– «Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει», αναφέρει σε δήλωσή του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

– Τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι καταδίκασε το ΚΚΕ και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό. 

– Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν θα παραστεί αύριο στη σύνοδο του G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας. Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, Μισέλ Σαπέν και Λοράν Φαμπιούς αντίστοιχα.

– Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε σήμερα, στις 13.30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, στον οποίον εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και την ολόπλευρη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον γαλλικό λαό και ειδικά προς τους οικείους των θυμάτων.

– Με εντολή του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας του κόμματος. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης τονίζεται ότι ζούμε συνθήκες τυφλού τρομοκρατικού πολέμου κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κατά τελικά της ανοιχτής κοινωνίας.

– Δεκαπέντε χρονών φέρεται να είναι ένας από του καμικάζι του Παρισιού. 

– Συριακό διαβατήριο εντοπίστηκε στο Παρίσι κοντά στο πτώμα ενός από τους καμικάζι που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην περιοχή του γηπέδου Σταντ ντε Φρανς, σύμφωνα με πηγές με τις γαλλικές αρχές. 

– Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καλεί σε σιωπηρή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό, σήμερα στις 20.00, έξω από την Γαλλική Πρεσβεία. 

image
Λουλούδια έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα

– Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα απευθύνει μέσω Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «είμαστε όλοι στόχοι επειδή ζούμε και σκεπτόμαστε διαφορετικά» αναφέρει. «Είμαστε όλοι Γάλλοι! Είμαστε όλοι Γάλλοι; Σας καλώ το βράδυ στις 10 ώρα Ελλάδος – την ώρα που εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση στο Παρίσι – να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία, Βασιλίσσης Σοφίας 7 στην Αθήνα». 

– Έκτακτη σύσκεψη για την ασφάλεια της χώρας και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

– Είναι χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι σημειώνοντας όμως ότι είναι χρέος μας και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας των πολεμικών συγκρούσεων και να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

– Νέος συναγερμός σήμερα στο Παρίσι. Εκκενώθηκε η Γκαλερί Λαφαγέτ. Η εκκένωση έγινε για λόγους ασφαλείας μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου. 

– «Αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

– Ένας άνδρας από το Μαυροβούνιο, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και εκρηκτικά που ενδεχομένως σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, συνελήφθη πριν από δέκα μέρες σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου.

– Στην εκκένωση του Βόρειου Τερματικού Σταθμού στο Γκάτγουικ προχώρησαν οι αρχές του Λονδίνου «για την προστασία του κοινού». Δείτε λεπτομέρειες

– Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις της Air France σήμερα, Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

– Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, αυτή τη φορά με επίσημη ανακοίνωση. Και βίντεο με απειλές για νέες επιθέσεις στη Γαλλία ανέβασαν τζιχαντιστές στο διαδίκτυο. 

Το μανιφέστο θανάτου του ISIS κυκλοφόρησε σε αραβικά και γαλλικά:

image

– Τα μηνύματα της ΕΕ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι:

– Τριήμερο πένθος στη Γαλλία κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ. Σε νέο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό σήμερα το πρωί έκανε λόγο για «πράξη πολέμου» και κατονόμασε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ως υπεύθυνους για το μακελειό. 

– Ένας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εξέλιξη… Ισλάμ και Δύση: Ο νέος «Ιερός Πόλεμος»; Γράφει στο tvxs.gr ο Γιώργος Στάμκος

– Ο graphic designer, Jean Jullien το δημιούργησε και το διαδίκτυο το αγκάλιασε. Σήμερα το σήμα της Ειρήνης έχει στο κέντρο του τον πύργο του Άιφελ:

– Η σφαγή στο Παρίσι είναι το τέλος μιας περιόδου και η αρχή μια άλλης. Τελειώνει η διαδικασία κατάργησης των εθνικών ταυτοτήτων και των συνόρων και αρχίζει ταυτόχρονα μια νέα περίοδος αστάθειας στον ισλαμικό κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη. Γράφει στο tvxs.gr ο Απόστολος Διαμαντής

– Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες ή νεκροί από τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι. Δείτε εδώ τα τηλέφωνα ανάγκης

– Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν – που στοίχησε τη ζωή σε 118 ανθρώπους – έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εφημερίδα Le Monde: 

Προσοχή σκληρές εικόνες: 

– Στα χρώματα του μπλε, του λευκού και του κόκκινου – στα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας – βάφονται εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα ο Πύργος του Άιφελ σκοτεινιάζει: 

– «Έσβησε» η πόλη του Φωτός. Τα «μαύρα» γαλλικά πρωτοσέλιδα

image

– Είναι η στιγμή που ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σηκώνει το τηλέφωνο και μαθαίνει για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλονίζει το Παρίσι:

 image

– Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. 

– Aν για την Γαλλία και την Ευρώπη υπάρχει κάτι αντίστοιχο της 11η Σεπτεμβρίου, όταν το 2001 σημειώθηκε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ, αυτό δεν ήταν το έγκλημα στο Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο. Μια ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου για τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. 

– Με μήνυμά της στο Διαδίκτυο η οργάνωση λέει πως κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την ημέρα «όπως την 11η Σεπτεμβρίου»

– Μακελειό στην ομηρία στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι, ένα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, το οποιό τερματίστηκε με έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον 118 οι νεκροί στο συγκεκριμένο χτύπημα. Διαβάστε αναλυτικά

– O Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ακύρωσε τη συμμετοχή του στη σύνοδο του G20.

– Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τη στήριξή του στον γαλλικό λαό.

– «Είμαι συγκλονισμένος και άναυδος από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

– Ως επίθεση ενάντια στην ανθρωπότητα χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τις αποψινές πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού. 

– «Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο του Παρισιού, με δεκάδες νεκρούς πολίτες.

– Το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στο γήπεδο «Stade de France» στο πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι:

– Σοκαρισμένος από τις εξελίξεις στο Παρίσι, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους Γάλλους πολίτες» τονίζει σε μήνυμά του στο twitter.

– Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι οι πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι συνιστούν συντονισμένες ενέργειες, αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. 

– Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού σημειώθηκε το βράδυ της 13ης Νοέμβρη, με επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Διαβάστε αναλυτικά για τα όσα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής.