Έντονη είναι η ανησυχία στην UEFA μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στο Παρίσι. Η μία από αυτές έλαβε χώρα έξω από το Stade de France όπου και διεξαγόταν φιλικός αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας. Χρειάστηκε να φυγαδευτεί ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ads

Μετά τα γεγονότα υπάρχουν σκέψεις στην UEFA ακόμη και να αλλάξει η χώρα διεξαγωγής του Euro 2016 που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Γαλλία. 

Την ανησυχία αυτή ενίσχυσε με τις χθεσινές του δηλώσεις και ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, ο οποίος τόνισε μετά τις επιθέσεις: «Λαμβάνονται πολλές προφυλάξεις, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή. Για το Euro υπήρχε μία ανησυχία, η οποία από σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) είναι προφανώς ακόμα μεγαλύτερη».

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί μία πρώτη σύσκεψη κορυφής, με τη συμμετοχή παραγόντων της UEFA, για τα μέτρα ασφαλείας στο Euro 2016, ώστε να φανεί αν μπορεί η Γαλλία σε πρώτη φάση να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Ads

Στο μεταξύ όλες οι αθλητικές συναντήσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, αναβάλλονται εξαιτίας των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, που έχουν βυθίσει σε πένθος όλη την χώρα.

Επίσης πριν από λίγο η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναβολή του φιλικού αγώνα με την Αγγλία, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 17 του μηνός στο Λονδίνο.