Μικρό οδοιπορικό στο χωριό Πεύκη του Πύργου πραγματοποίησε τοilialive.gr, με αφορμή τον σάλο που ξεσήκωσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρωινή» για τις συνθήκες τηλεκπαίδευσης των μαθητών του χωριού.

Ads

Στο χωριό το ίντερνετ είναι πολυτέλεια, οι συσκευές για την τηλεκπαίδευση λίγες και δανεικές σημειώνει το ilialive.gr σημειώνοντας πως οι συνδέσεις του ίντερνετ στα σπίτια είναι τρεις ή τέσσερις, με τη μία στο καφενείο του χωριού, όπου κάνουν και την τηλεκπαίδευση τα παιδιά.

Ο χώρος είναι κλειστός λόγω των διατάξεων για των κορωνοϊό, αλλά ο ιδιοκτήτης του και πρόεδρος του χωριού Γρηγόρης Ξουλεής, «παρέχει δωρεάν για το ίντερνετ, παρέχοντας στα παιδιά ό,τι μπορεί για να τα φιλοξενήσει όσες ώρες χρειάζεται για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης.».

«Μπορεί το προαύλιο του καφενείου να είναι προφυλαγμένο, όμως το κρύο είναι τσουχτερό και δεν αντέχεται. Δύο τρεις συσκευές τάμπλετ και κινητών, δανεικές για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μάθημα τα παιδιά, όταν καταφέρουν να συνδεθούν στην πλατφόρμα.

Ads

»Εκεί που ο γιατρός για τη συνταγογράφηση έχει να έρθει 15 χρόνια γιατί δεν έχει ίντερνετ το κοινοτικό κατάστημα, εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει…

»Και δεν μιλάμε για κάποια απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας, αλλά για την Πεύκη, τη Μπεντένη όπως την ξέρουν οι παλιοί, στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης, κοντά στην κοιτίδα της Αρχ. Ολυμπίας και 40 χιλιόμετρα απο την πρωτεύουσα του δήμου τον Πύργο…».

Να σημειωθεί, ότι, όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης στον ΑΝΤ1, δεν διαθέτει ίντερνετ, ούτε το ιατρείο, ούτε το κοινοτικό γραφείο του χωριού. Απαντώντας, δε, στις επικρίσεις της ΝΔ ότι ουσιαστικά «έστησε» το θέμα με τα παιδιά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ξέρουν πού ανήκω, στη Νέα Δημοκρατία».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:

Το βίντεο του  ilialive.gr:

image

image