Για λάθος πληροφόρηση από την Πυροσβεστική έκανε λόγο η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, στην κατάθεσή της, σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβουλος ανέφερε πως από την Πυροσβεστική της μεταφέρθηκε επίσημα στις 18.10 πως η φωτιά κατευθύνεται προς τη Διώνη, αντίθετα δηλαδή από την κατεύθυνση που τελικά πήρε.

Ads

Μάλιστα, είπε πως υπάρχει και σχετικό έγγραφο από την Πυροσβεστική, το οποίο έδωσε στην εισαγγελέα

«Έγινε συζήτηση στις 18.10 με τον κ. Χιώνη και κανείς δεν μας ενημέρωσε. Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στην αντίθετη πλευρά.»

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εκκένωσης του πληθυσμού, η Ι. Τσούπρα είπε πως είναι άλλο η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Ι. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, πρόσθεσε, ότι πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.