Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Παρασκευή το απόγευμα έξω από το αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου οι οργανώσεις ΝΑΡ και νΚΑ Κρήτης, καταγγέλλοντας εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας, μέλος της νΚα Ρεθύμνου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ATTACK Κρήτης.

Ads

Οι οργανώσεις καταγγέλλουν εισβολή αστυνομικών στις 5 το πρωί της Παρασκευής σε σπίτι φοιτήτριας της Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης – μέλος της Αντάρα – Attack / στις σχολές του Ρεθύμνου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Φ. κοινωνιολογίας, και την προσαγωγή της στην Ασφάλεια.

Αφορμή, υποτίθεται, αποτέλεσε η έρευνα της αστυνομίας για να βρεθούν ποιοι ευθύνονται για την αναγραφή συνθημάτων που έγιναν στην πόλη του Ρεθύμνου υπέρ του λαού της Παλαιστίνης.

Σύμφωνα με τους φοιτητές «η εισβολή αυτή είχε σκοπό την τρομοκράτηση και την αποσιώπηση οποιαδήποτε φωνής αγωνίζεται συλλογικά και αντιτίθεται στο κατεστημένο» και όπως δηλώνουν «όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν δεν θα το καταφέρουν. Παλεύουμε πάντα για την αυτοδιάθεση των λαών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο σύστημα που τρέφει τους πολέμους αλλά και καθετί διαλύει τις ζωές μας».

Follow

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.

Δες τα πακέτα συνδρομών >