Κλεισμένος στο γραφείο του βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, με διαμαρτυρία φοιτητών σε εξέλιξη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος (pelop.gr) το απόγευμα της Παρασκευής, και ο ίδιος ο πρύτανης στο Facebook.

Ads

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή αποκλείστηκαν τέσσερις φοιτητές από την εξεταστική του Ιουνίου επειδή συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Oι φοιτητές υποστηρίζουν ότι δεν έχει αποκλειστεί ο πρύτανης, αλλά δέχεται μια ειρηνική διαμαρτυρία ώστε να αρθούν οι διώξεις των φοιτητών.

Από την πλευρά του ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας διαψεύδει κάθετα αυτό τον ισχυρισμό, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για ειρηνική παράσταση όταν υπάρχουν περίπου 100 άτομα που βάφουν τοίχους, έχουν περικυκλώσει αυτοκίνητα και έχουν κάνει τον πρύτανη αφίσα.

Ads

Ο κ. Μπούρας, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:

Διαψεύδει τα περί «αποκλεισμού» η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό ανέφερε πως υπήρξε συγκέντρωση – διαμαρτυρία περίπου 100 ατόμων έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπογράμμισε δε πως οι φοιτητές παρέμειναν εξωτερικά του χώρου έως την 17:50΄ώρα της ιδίας, όπου αποχώρησαν από το σημείο, αναγράφοντας σχετικά συνθήματα στον τοίχο του κτηρίου με σπρέι.

«Kατά την εξέλιξη της προαναφερόμενης συγκέντρωσης υπήρχε συνεχής επικοινωνία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου χωρίς ουδέποτε να ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων», σημειώνει ΕΛΑΣ.

Παρότι ο Χρήστος Μπούρας στο Facebook, ισχυρίστηκε τον αποκλεισμό του, οι φοιτητές υποστήριξαν πως ουδέποτε υπήρξε ομηρία, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία ώστε να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος των φοιτητών, όπως τελικά προκύπτει και από την ανακοίνωση της αστυνομίας.