Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη συζήτηση – ενημέρωση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε πως στηρίζει την κυβέρνηση σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν ως σκοπό την ανακούφιση από τα υφεσιακά μέτρα, ωστόσο ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών των ιδιωτικοποιήσεων και ενίσχυση των επιχειρήσεων, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τα λουκέτα.

Ads

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και των αεροδρομίων. Για το θέμα του ΟΛΠ ζήτησε πιο ξεκάθαρες θέσεις από την κυβέρνηση. «Θα το δώσουμε το λιμάνι στους Κινέζους; Ναι ή όχι;». Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις επαφές που είχε στην Κίνα. «Είχα μια συνάντηση με την κινέζικη ηγεσία. Εκεί μιλήσαμε για ένα μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση, για ένα κοινοπρακτικό σύστημα με τη συμμετοχή του δημοσίου», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Καταλάβαμε ότι ο εσωκομματικός αγώνας Δραγασάκη- Δρίτσα έληξε 0-1;», σχολίασε με νόημα ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε: «Πρέπει να δώσετε μια καθαρή απάντηση, την απαιτούν οι κινέζοι. Όχι ως μεγάλη δύναμη αλλά ως άνθρωποι που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα».

«Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η κυβέρνηση είναι με τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και το λόμπι της δραχμής ή με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αν είναι με την Ελλάδα και τις αλλαγές ή με την έξοδο από το ευρώ και την εθνική τραγωδία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Το Ποτάμι θα σταθεί απέναντι στις ιδεοληψίες ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε μιλώντας κάνοντας λόγο για «τραγικά λάθη της ηγεσίας τους Υπουργείου Παιδείας» και πρόσθεσε ότι «το Ποτάμι θα υπερασπιστεί το κράτος δικαίου και το κράτος κοινωνικής προστασίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του απευθυνόμενος στους υπουργούς με τη φράση του Αριστοτέλη «να περάσουμε από την ηδονή των συνθημάτων στην ηδονή της δράσης».

Ads

Η δευτερολογία